Gibraltar : Makedonien 0-2

När lottningen till Nations League lottades fram så blev det eufori i Makedonien.Landslaget fick Gibraltar , Lichtenstein Armenien i sin grupp. En grupp man bara ska vinna för att EM-drömmen ska leva. Det startade mycket bra. Makedonska fotbollslandslaget startade sin stora EM-dröm med en 2-0 vinst i bortamatchen mot Gibraltar i Nations League. På förhand en match där man bara skulle ta 3 poäng, vilket också blev fallet.

Makedonska landslaget gjorde inga misstag och vann rutinerat med 2-0 mot Gibraltar.Makedonien började matchen lugnt och analyserade motstånarnas styrka samt svagheter.Trickovski hade matchens första chans när han frispelades men skjöt högt över.Det dröjde till den 19:e matchminuten innan Trickovski gör 1-0 på volley.Riktigt fint mål efter en fin framspelning av Stefan Ristovski.35 minuten gör Alioski 2-0 efter en hörna som styrdes till Alioski som inte gjorde några misstag och utökade Makedoniens ledning.Det kunde också bli 3-0 efter ett superskott av Spirovski, men Gibraltars målvakt Goldvin gjorde en riktig paradräddning.

I andra halvlek går vår lagkapten Pandev ut ( med tanke på att Armenien väntar på söndag hemma i skopje ) och in kom Palermo kaptenen Ilija Nestorovski.Makedoniens spel rasar totalt i 2:a halvlek och inga chanser skapas.Men det viktigaste av allt är 3 poängen samt total kontroll på matchen.

Gibraltar : Makedonien 0-2                                                                                                                                                                                               Viktoria Stadium.     Åskådare: 2000

Makedoniens startelva: Dimitrievski,  Ristovski,  Alioski,  Musliu,  Risteski,  Bardhi,  ( 85 Bejtulai )  Nikolov,  Spirovski,  Trajkovski,  ( 68 Elmas )  Trickovski,  Pandev,  ( 46 Nestorovski )

På söndag väntar en viktig match mot Armenien hemma i Skopje.