Tyskland - Makedonien 1-2

Makedoniska landslaget skrev igår historia efter att ha vunnit Tyskland i Duisburg med 1-2. Tyskland som inte förlorat en VM-kvals match sedan 2001 fick igår känna sig besegrade av Makedonien. Detta var ländernas första match i ett kval sammanhang.

Tyskland började matchen bra.Man hade första farliga chansen i den 9:e matchminuten när Goretzka skjuter i ribban. Gnabry har sedan en chans i den 27:e minuten med ett fint skott som Stole Dimitrievski gör en fin ben parad på. Matchbilden speglar sig på samma vis , med Tyskland som anfaller dock utan några farligheter. Makedoniens första chans kommer i den 40:e matchminuten efter en frispark. Ezgijan Alioski skjuter en frispark från 30 meter som Ter Stegen för en reflexräddning på. Makedonien får sista chansen innan halvtid. Alioski slår en perfekt krossboll till Bardhi som spelar in till Pandev som inte gör några misstag framför mål och ger Makedonien ledningen med 0-1.

Under andra halvlek pressar Tyskland framför Makedoniens mål. Men utan några farliga chanser. Men i den 62:a matchminuten får Tyskland straff efter en omdiskuterad situation. Alioski träffar Sane lite på benet och domaren väljer att dömma straff. Gundogan gör inga misstag från straffpunkten och sätter dit 1-1. Men det skakade inte Igor Angelovski lag som fortsatte att spela bra. I den 76:e träffar bollen Can hand efter en höra. Fast domaren väljer att inte dömma straff. I den 85:e dribblar sig Ademi förbi Tysklands backlinje och hittar Elif Elmas som gör 1-2. Allt detta är tillräckligt för en historiskt vinst.