-
-

Spanien  5-1  Makedonien

Spanien 5-1 Makedonien

Makedonien stod för en tuff förlust borta mot Spanien med 5-1. Spanien tog tidigt ledning med 1-0 genom Ramos sedan Silva rivits ner.Straff och 1-0. Vi hann knapp att blinka så kom också 2-0 genom debutanten Alcacer. Hoppet tändes kanske lite när Ibraimi reducerade på straff till 2-1. Men närmare än så kom vi inte. Spanien var mer effektivare i avsluten och gjorde bara 3-1 4-1 och 5-1. Busquets , Silva och Pedro stod för målen.

Ett nytt Makedonskt landslag skulle ta sig an ett Spanien , som stod för ett fiasko i VM. Makedonien hoppades på en skräll och 3 poäng. Matchen började bra och
kunde hålla Spanien borta. Men 1-0 kom efter att Silva rivits ner i straffområdet. Ramos gjorde inga misstag från straffpunkten utan chippade in 1-0 till dem regerande Europamästarna. 2-0 kom efter knappt 2 minuter. Debutanten Alcacer gör mål i sin debut och 2-0 Spanien. Efter 2-0 målet så känns det som att Spanien tappar lite i sitt spel , trots det enorma bollinehavet. Makedonien reducerar från straffpunkten sedan Trajkovski gått omkull. Ibraimi gör inga misstag och sätter kyligt in reduceringen 2-1. Men sedan går att snett och det kommer 3-1 innan halvlekens slut genom Busquets , på ett volleyskott som tar på vår spelare och stället Pacovski i målet. Andra halvlek är ingen höjdare för vål del , trots att vi får 2-3 chanser så står Casillas ivägen och räddar. Spanien å andra sätter mestadels av sina chanser och 2 nya mål. Silva gör 4-1 och Pedro avslutar målkalaset i 93 minuten.

Vi får lära oss av våra misstag och ladda krafterna inför nästa månad , Luxemburg och Slovakien står för motståndet.