Lagbanner
Vi blickar tillbaka: 6 november 2002
Bir gercek Kadiköy hatirasi.

Vi blickar tillbaka: 6 november 2002

Turkisk fotboll i modern tid har nog aldrig skådat en match som derbyt mellan Fenerbahce och Galatasaray år 2002 på Sükrü Saracoglu, där Fenerbahce piskade och förnedrade rivalerna med hela 6-0. Nu har det gått hela 10 år och vi på redaktionen tänkte dela med oss detta fina minne med er alla.

Sükrü Saracoglu stod färdig redan många år tillbaka men när nuvarande presidenten Aziz Yildirim kom till makten år 1998 sade han att arenan skulle rustas upp och anpassas till övriga europeiska arenor. Arenan utvidgades och stod klart 2002 med all komplettering och platser för strax över 50.000 personer.
En toppmodern arena, enda i sin klass på sin tid, som var dessutom enda godkända arenan för UEFA finaspel i Turkiet.

Liknande arenor har kommit på senare år men pionjären Aziz Yildirim var före i sin tid och gav klubben ett spektakulärt, 5 stjärnigt hem att spela på.

Samma år, 6 november 2002, skulle det spelas ett derby i den turkiska ligan mellan Fenerbahce och Galatasaray, som skulle komma att bli ett av turkisk fotbolls största minnen. En match där forna Fenerbahce spelaren Ariel Ortega åkt på rött efter 2-0 men förnedringen skulle inte sluta där.

Att man var en man mindre större delen av återstående tid skulle inte visa sig vara något hinder. Fenerbahce fortsatte spela och totalt krossade Galatasaray med ytterligare fyra mål.

En match, en kväll, ett minne jag kommer ihåg som igår...


Harun Budak2012-11-06 00:01:00
Author

Fler artiklar om Fenerbahce