Lagbanner
Emre Belözoglu till Fenerbahçe

Emre Belözoglu till Fenerbahçe

Den evige kaptenen Emre Belözoglu är tillbaka i Fenerbahçe.

Emre Belözoglu kom för allra första gången från Newcastle till Fenerbahçe år 2008. Efter fyra lämnade han Istanbul och Fenerbahçe för spel i Atletico Madrid. Tiden i Atletico varade inte länge och ett halvår senare var han tillbaka. 2015 var året då man köpte in världsstjärnor som Luis Nani och Robin van Persie och det var då den dåvarande styrelsen valde att göra sig av med Emre som hamnade i Basaksehir.

Sedan dess har Fenerbahçe inte varit densamma och laget har saknat en sann ledargestalt, en spelare med karaktär som också kunde vara en mänsklig form av lagandan. Samma laganda som försvann ihop med Emre fyra år tidigare.

Nu har Emre återigen hittat tillbaka till Fenerbahçe som 38 åring (fyller 39 år i september i år) och det är ingen som förväntar sig att Emre ska hålla sig skadefri och spela 90 minuter en hel säsong. Att Emre nu återigen ska bära Fenertröjan i ytterligare ett år är en vinst i sig, både i och utanför planen.

Emres kontrakt med Basaksehir löpte ut nu i somras och Basaksehirs president gick ut tidigare i år med att Emre personligen ska ha bett om att få avsluta sin karriär i Fenerbahçe. Emre förväntas pensionera sig 2020 och sedan fortsätta i klubben i en annan roll.

Därför välkomnar vi hem den evige kaptenen Emre Belözoglu!

Harun Budak2019-07-02 12:58:54
Author

Fler artiklar om Fenerbahce