Fenerbahce - Konyaspor
4 - 0

Fenerbahce håller nollan mot Konyaspor
Ennar Valencia

Fenerbahce vinner mot Konyaspor med 4-0. Konyaspor spelar en man mindre efter att Mame Diouf blir utvisad i den 22:a matchminuten. Nästa omgång spelas mot Kayserispor.

Matchen mellan Fenerbahce och Konyaspor hade blivit uppskjuten på grund av jordbävningen i Turkiet. I lördags spelades matchen som slutade med vinst för Fenerbahce.
Innan matchen visade publiken sitt stöd och omtanke för de drabbade i jordbävningen genom att kasta sina halsdukar på fotbollsplanen. Sidlinjerna täcktes snabbt av blå-gula halsdukar och en känsloladdat situation uppstod. Hemmalaget spelade med sina traditionella randiga matchtröjor. På ryggen hade man tryckt namnen på städerna som jordbävningen skedde.

Båda lagen startade ett kontrollerat spel med dominerande spelinnehav för Fenerbahce som succesivt tog över matchbilden. Huvudtränare Jorge Jesus fick följa matchen från läktaren på grund av sin avstängning. Vid trettonde matchminuten fick fenerbahce en straff som Enner Valencia satte självsäkert. Mame Diouf för bortalaget fick sin andra gula kort i den 22:a matchminuten och lämnade sitt lag en man kort. Innan halvleken var slut gjorde Enner Valencia ytterligare ett mål och halvtidsresultaten blev 2-0. I den andra halvleken gjorde fenerbahce ytterligare två mål. I 61:a matchminuten ett fint mål av Joshua King, och matchens sista mål gjordes av Attila Szalai i den 78:e matchminuten.

I tabellen har nu Fenerbahce 48 poäng efter 22 spelade matcher. Galatasaray leder serien med 54 poäng och har lika många matcher spelad. Nästa omgång i serien kommer Fenerbahce spela mot Kayserispor.