Lagbanner
Ivan Jovanovic segertåg i Nations League rullar vidare
Lagkapten Bakasetas stod för det viktiga 1-0 målet i början på andra halvlek.

Ivan Jovanovic segertåg i Nations League rullar vidare

Landslaget följde upp vinsten på Wembley mot England med att även besegra Irland hemma på ett utsålt Karaiskakis. 2-0 skrevs siffrorna till och förbundskapten Ivan Jovanovic kan se sitt lag stå på full pott i Nations League efter fyra spelade omgångar.

Med anledning av allt landslaget har gått igenom under denna oktobersamling fanns det med rätta vissa farhågor inför mötet med Irland. Killarna skulle dock övervinna fysisk och psykisk trötthet samt en del annat och ta en ny seger i Nations League B-liga när Irland kunde besegras hemma på ett fullsatt Karaiskakis i Piraeus. 

Förbundskapten Ivan Jovanovic behöll vinstelvan mot England [Länk] intakt så när som på ett påtvingat byte i form av Pantelis Hatzidiakos som kom in istället för avstängda Dinos Koulierakis. Första halvlek stod killarna för en fenomenal tillika dominant prestation. 75% bollinnehav resulterade i 13 avslut. Det som saknades var det viktigaste av allt, d.v.s mål men Caoimhín Kelleher mellan Irlands stolpar stod i vägen. Kostas Tsimikas lagkamrat i Liverpool skulle dock få vika sig omgående i den andra halvleken.

Ett väggspel mellan Christos Tzolis och lagkapten Tasos Bakasetas ledde till att den sistnämnde från distans kunde pricka in 1-0 och tillägna målet sin bortgångne vän från både klubblaget Panathinaikos och landslaget, George Baldock. Mål nummer 16 för Bakasetas i landslaget där alla har kommit inom loppet av fyra års tid. Successivt sedan under andra halvlek tappade killarna logiskt lite i intensitet och slog mer vakt om ledningen. Gästerna förmådde inte skapa riktigt heta målchanser. På tilläggstid kunde inhoppande Petros Mantalos ta till vara på ett misstag från Kelleher och punktera tillstälningen med sitt 2-0 mål.

4/4 segrar (9-1 i målskillnad) i Nations League B2 för landslaget och förbundskapten Ivan Jovanovic som fått en smakstart på sitt nya jobb. Den omtyckte serben har redan satt sin prägel på laget. En vinnarmentalitet har ingjutits och även taktiskt finns det mönster som indikerar på att vi har just Jovanovic som förbundskapten. Landslaget har haft en stadig progression i flera års tid och det är bara hoppas den positiva trenden kan hålla i sig. Det tidiga målet i andra halvlek var otroligt viktigt. Baldock från ovan tillsammans med ett utsålt Karaiskakis gav också spelarna en extra boost. Samtliga spelare förtjänar lovord men extra beröm går till Mavropanos för att han återigen var en vägg i försvaret. Siopis var överallt på mittfältet och visade enorm vilja vilket smittade av sig medan Bakasetas fortsatt levererar mål på regelbunden basis. 

Vinsten medförde också att vi säkrat plats i seedningspot 2 inför kommande VM-kval. I Nations League gruppen slutar vi sämst tvåa vilket skulle innebära uppflyttnings-playoff. Men andraplatsen är inget att nöja sig med två omgångar kvar att spela. Vi behöver undvika förlust i nästkommande match vilket är mot ett revanschsuget England den 14 november på OAKA för att vinna gruppen och erhålla en livlina till VM-playoffen. Slutligen är landslaget dessutom den nation som i skrivande stund samlat in flest poäng av samtliga i Nations League sedan det drog igång år 2018.
 

Andreas Mitsis2024-10-14 11:00:00
Author

Fler artiklar om Grekland