Lagbanner
Officiellt: Grzegorz Krychowiak till AEK
Krychowiak förstärker AEK och ska vara redo för debut mot PAOK till helgen.

Officiellt: Grzegorz Krychowiak till AEK

Till följd av kriget i Ukraina har spelare tillhörandes ryska klubbar via FIFA blivit fria att lämna sina klubbadresser åtminstone fram till säsongens slut. AEK har tagit tillfället i akt och lyckats knyta åt sig den duktige mittfältaren Grezegorz Krychowiak som till en början ansluter på lån säsongen ut.

Den meriterade polske landslagsmittfältaren Grezegorz Krychowiak är klar för spel i AEK. Sedan förra året spelar 32-åringen i Krasnodar men som en följd av kriget i Ukraina har FIFA tidigare meddelat att spelare i de ryska klubbarna är fria att lämna sina arbetsgivare åtminstone till och med nästa säsong. Även utländska spelar/tränarkontrakt i Ukraina upphör att gälla till och med säsongens slut, d.v.s. den 30 juni. Senast den 7 april måste spelare i så fall ha gjort klart med en ny klubb att slutföra säsongen i.

Avtalet mellan AEK och Krychowiak är i första hand ett lån säsongen med en kostnad på 450.000 euro för de gulsvarta från huvudstaden. Han själv är dock oavsett vad inte intresserad av att återvända till Ryssland i sommar och hans agent jobbar för att hitta en lösning med Krasnodar om att bryta kontraket. Förutsatt att Krychowiak trivs i Athen och hos AEK samt att bägge parter är nöjda med kommande samarbete kan i bästa fall han fortsätta spela för klubben även nästa säsong på ett permanent avtal. AEK ska om allt går enligt planerna någon gång under nästa säsong även inviga nya arenan Agia Sophia i Nea Filadelfeia vilket är något som stärker klubbens attraktionskraft. Ta del av Krychowiaks första ord som officiell AEK-spelare genom att trycka här

Krychowiak är en box till box mittfältare med ledaregenskaper. Han har gjort fem mål på 86 landskamper för det polska landslaget där han varit en viktig kugge i hjulet under en lång tidsperiod och spelat både EM samt VM-slutspel. Krychowiak har vunnit Europa League med Sevilla vid två tillfällen. Hans framgångar i Andalusien gjorde att PSG köpte honom för 27,5 miljoner euro sommaren 2016. Han har även representerat West Bromwich och Lokomotiv Moskva de senaste åren.

AEK förstärker helt välbehövligt med fin kvaltiet till det centrala mittfältet inför de återstående nio omgångarna av playoffen där ”Enosis” ska försöka säkra europacupspel till nästa säsong. De kommer från en tung säsong och hoppas att Krychowiak ska kunna vara en bidragande faktor till åtminstone en hyfsad avslutning på en säsong präglad av besvikelser. Den tillfällige tränaren Sokratis Ofrydopoulos räknar med att Krychowiak ska kunna göra debut i omgång två av playoffen till helgen när AEK hemma på OAKA tar emot PAOK.
 

Andreas Mitsis2022-03-15 16:30:00
Author

Fler artiklar om Grekland