Marco Silva lämnar Olympiakos - Víctor Sánchez ersätter
Víctor Sánchez är ny tränare för Olympiakos.

Marco Silva lämnar Olympiakos - Víctor Sánchez ersätter

Det var en högst oväntad nyhet som läckte ut vid lunchtid under torsdagen. Olympiakos tränare Marco Silva hade lämnat in en förfrågan om att lämna sin tränarroll på grund av personliga anledningar och förfrågan godkändes av storklubben från Piraeus. Ny tränare blir den gamla bekantingen Víctor Sánchez som var assisterande tränare till Míchel säsongen 2013-14 i Olympiakos.

Som en blixt från en klar himmel slog nyheten ned vid lunchtid på torsdagen (23/6) om att Marco Silva lämnar Olympiakos. Den blott 38-årige portugisiske tränaren ska ha lämnat in en förfrågan till styrelsen om att få lämna sin tränarroll av personliga skäl och förfrågan godkändes. Beskedet kommer samtidigt som laget nyligen anlänt till Österrike för att dra igång försäsongen på allvar i och med att det väntar Champions League-kval om dryga månaden.

Det har under längre ett tag under bland annat våren ryktats om att Silva kunde vara på gång till Porto men detta rykte svalnade av med tiden. Vissa rapporter menar att Silva kan vara på gång för jobb i Premier League eller någon annanstans medan andra rykten gör gällande att det ska vara några meningsskiljaktigher med Olympiakos ledning som lett fram till avgången. Ingen vet än så länge den verkliga anledningen till beslutet som kom vid en väldigt olämplig tidpunkt.

Hur som helst insisterar Olympiakos på att några större meningsskiljaktigheter mellan Silva och klubben inte är fallet utan att Silva själv sedan han återkommit från semestern förra veckan varit inne på att han inte känner att han kan ge allt. Därmed menar de regerande ligamästarna att sånt sker inom fotbollen och att de inte hade något val än att tacka honom får ett år av gott samarbete. Meningsskiljaktigheter fanns dock säkerligen på en/flera punkter och ska det spekuleras känns det som den troligaste anledningen till skilsmässan.

Även om denna utveckling var allt annat än optimal för Olympiakos är som tur är hans ersättare redan på plats och det blir den 40-årige spanjoren Víctor Sánchez. Storklubben från Piraeus fortsätter därmed sin satsning på tränare från den iberiska halvön som bärt frukt under flera år. Vícor känns på rak arm som ett varken bra eller dåligt val. Spanjoren har förflutet som spelare i bland annat Panathinaikos men var i Olympiakos som assisterande tränare under Míchels styre säsongen 2013-14. Det sägs att han hade en viktig roll och var hjärnan bakom mycket av Míchels arbete. 

Att han har förflutet på grekisk mark och i själva Olympiakos är givetvis ett enormt plus men han kommer från en säsong som ansvarig för Deportivo med en del upp och ned. Detta blir Víctors stora chans i tränarkarriären och han kommer presenteras inför spelartruppen vid kvällens träning i Österrike av chefsdirektör Giannis Vrentzos. Nu gäller det för Olympiakos att omgående planera upp sommaren och säkerligen tänka om en del när det gäller potentiella nyförvärv eftersom den nya tränaren ska säga sitt om truppen och vad som behövs eller inte behövs och så vidare.

Andreas Mitsis2016-06-23 16:25:00
Author

Fler artiklar om Grekland