Österrike - Ungern
0 - 2

Matchrapport: Österrike - Ungern 0:2
Pladask start för Österrike i detta EM-slutspel!

Stolpen, rött kort och en ungersk maskin stod i vägen för Österrikes första seger i ett EM-slutspel.

Första halvleken:
Domaren hann knappt från mittlinjen innan Alaba avlossade ett skott som träffade stolpen i den 32:e sekunden.

Därefter fortsatt Österrike med en hög press emot Ungerns backlinjen, som knappt kunde få igång något spel.
Alplaget visade upp ett fint kombinationsspel, framförallt på sin vänsterkant med Fuchs och Arnautovic. I den 10:e minuten hittade Arnautovic djupledspassning Alaba som provade på ett avslut, men EM:s äldsta spelare genomtiderna Kiraly greppade bollen utan problem.

Desto längre halvleken gick desto mer kontroll fick Ungern på matchen. Österrike pressade aggressivt , men Ungern rullade bollen lugnt i laget. Storcks mannar hade dock svårt att hitta rätt i den sista tredjedelen.

Österrike avslutade första halvleken med ett par fina målchanser. Bland annat när Dragovic långboll nickades ner utav Janko fram till Junuzovic som kunde avfyra ett farligt skott på mål. Kort därefter visade även Arnautovic på sin skicklighet när han snyggt öppnade upp Ungerns försvarslinje genom en läcker klackpass.

Tempofylld första halvlek som ledde till många bolltapp och frisparkar.

Andra halvleken:
Den andra halvleken började likt den första halvleken, nämligen med ett tempofyllt spel utav båda lagen.

I den 55:e minuten tog Ungerns kapten Dzsudzsak  till ett farligt skott ifrån 30 meter, men Almer stod i vägen den gången.

Fem minuter senare fick vi se tråkiga scener när Junuzovic var tvungen att bytas ut på grund av en skada som han införskaffade sig i den första halvleken. Marcel Sabitzer ersatte Werder Bremen spelaren.

Kort därpå väggpassade Szalai sig igenom Österrikes backlinje med hjälp av Kleinheisler och hittade målet, 0:1 för Ungern i den 62:e minuten.

Direkt efter målet ökade Österrike tempot och pressade Ungern ytterligare, men istället för att det skulle bli positiv utdelning för ÖFB, fick man Dragovic utvisade efter att mittbacken kom sent in i en tackling och drog på sig sitt andra gula kort för matchen.

Det röda kortet innebar att Baumgartlinger fick bilda mittbackspar med Hinteregger. Janko bytes även ut mot 1860 München anfallaren Okotie.

Efter det röda kortet blev det mer och mer ”hawaiifotboll”, bland annat hade Sabitzer ett fint skottläge i den 72:e minuten, men skottet flög högt över målet.

I den 86:e minuten kontrade Stieber in 0:2 efter en misslyckad frispark utav Österrike på offensiv planhalva.

Österrike försökte in i det sista för att putsa till siffrorna, men allt hårt slit gav ingen utdelning. Matchen slutade 0:2 för Ungern.