2016-06-18 21:00

Portugal - Österrike
0 - 0

Matchrapport: Portugal - Österrike 0:0
Almer vann kampen mot Ronaldo

Matchrapport: Portugal - Österrike 0:0

Nani nickade i stolpen, Ronaldo sköt i stolpen och Almer stod rätt. Österrike krigade till sig ett oavgjort resultat med en hel del tur mot Portugal. Hoppet lever än för Alplaget.

Första halvleken:

Matchen började i ett högt tempo och Österrike hög till direkt med en nick precis utanför stolpen utav Harnik som startade i anfallet istället för Janko. 
Därefter satt Portugals höga press stopp för det flesta anfalls försöken utav Österrike.

Nani stod framförallt i rampljuset för Portugals del. Han gjorde lite vad han ville och hittade nästan mål i den 11:e minuten när han drev igenom lite turligt Österrikes backlinje, men Almer kunde rädda situationen genom en fin fotparad.
 
Den första halvleken spelades mestadels på Österrikes planhalva. Alplaget hittade inte tålamodet och lugnet som Marcel Koller påtalade innan matchen.
Kollers taktiska försök att flytta upp Alaba från defensiva mittfältet tll det offensiva fungerade inte riktigt som han nog ville. Istället för att kunna bygga upp ett anfallsspel högre upp i banan blev Alaba helt isolerad utav William Carvalho. När Alaba väl fick bollen hittade han inte utrymmet att påbörja något.
 
Portugal fortsatte att kontrollera spelet och genom sina yttrar drog man isär Österrikes backlinje och skapade därmed luckor, något som Nani och Quaresma utnyttjade flera gånger om, men inget resulterade i mål.
 
Ronaldo fick två lägen, men det var inte den Ronaldo vi var vana vid att se. Hans kliniska egenskap fanns inte där. Även Nani hade inte samma flyt framför mål som han hade sist mot Island. Denna gång stod en stolpe i vägen när Nani nickade mot mål. 
 
Första halvleken slutade 0:0, något som Österrike kunde vara tacksamma för.
 
Andra halvleken:
 
Inga ändringar gjordes i startelvorna och Portugal fortsatte sin höga press mot Österrike. Marcel Kollers manskap fick knappt låna bollen utav portugiserna och när det väl fick bollen tappade de den nästan lika fort.
 
I den 55:e minuten provade Ronaldo ett långskott som Almer kunde rädda ut till en hörna. Hörnan därpå nickade Ronaldo på mål, men bollen räddades på mållinjen.
 
Portugals press blev alltmer aggresivare och man märkte att frustrationen började växa hos Fernando Santos killar.
 
I den 63:e minuten ersatte Schöpf FCBayern spelaren Alaba. Ett byte som kan diskuteras.
 
Österrike hade knappt något framåt och i den 78:e minuten drog Hinteregger ner Ronaldo i straffområdet och den Italienska domaren blåste straff för portugiserna. Ronaldo steg fram, men det ville sig inte för årets Champions League vinnare. Han sköt rätt in i stolpen och Österrike kunde pusta ut för en sekund.
Kort därpå nickade Ronaldo in bollen i mål på en frispark, men målet blev korrekt bortdömt på grund av offside.
 
Det var tydligt att Marcel Koller var nöjd med en poäng när han i den 86: minuten byte in Wimmer mot Ilsanker för att bilda en fembackslinje.
Portugal försökte trots detta in i det sista för att ta tre poäng, men det räckte inte. Matchen slutade slutligen 0:0. Den andra 0:0 matchen i detta EM-slutspel.
 
Kommentar:
 
Österrike hittade återigen inte sitt spel. Det var tydligt att laget i sig inte hade något större självförtroende och därmed hittade man heller inte något lugn i spelet.
 
Det var en taktisk miss av Koller att flytta upp Alaba på planen. Som det nämndes tidigare så blev han totalt isolerad och hade svårt att komma in i matchen. Tycker personligen att man inte skulle ha byt ut Alaba, trots hans bleka första halvlek. Man skulle ha flyttat ner honom som defensiv mittfältare för att involvera honom mera i spelet och utnyttjat hans styrkor med boll för att försöka etablera någon form utav spel. 
 
Det var även märkligt att Janko inte fick hoppa in under matchen, då just hans tyngd hade behövts i anfallsspelet. Det måste förmodligen bero på att anfallaren hade någon känning.

Det blir väldigt viktigt nu för Marcel Koller att få igång sina killar tills på onsdag när man möter Lars Lagerbäcks Island i den avgörande matchen. Då måste ÖFB-team ta sin första vinst i ett Europamästerskap om man ska avancera till åttondelsfinalen. 

Keven Baderkeven.james.bader@gmail.com@Keven_Bader2016-06-19 00:10:00
Author

Fler artiklar om Österrike