Officiellt: Dmytro Chygrynskiy till AEK
AEK:s tekniske direktör Branko Milovanovic tillsammans med Chygrynskiy.

Officiellt: Dmytro Chygrynskiy till AEK

Den meriterade ukrainske mittbacken Dmytro Chygrynskiy har skrivit på ett 2-årskontrakt med AEK och han ska nu försöka ta sig tillbaka i rampljuset bärandes svart och gult. Vidare har också AEK gjort klart med den lovande 22-årige målvakten Vasilis Barkas från Atromitos.

AEK presenterade under lördagen (11/6) Dmytro Chygrynskiy som klubbens allra senaste nyförvärv denna sommar. Han ansluter som bosman och har tecknat ett 2+1 års avtal med "Enosis". Den 29-årige ukrainske mittbacken ska tillsammans med duktige Dimitris Kolovetsios förmodligen bilda nye tränare Temuri Ketsbaias mittlås kommanade säsong.

Chygrynskiy fick sitt internationella genombrott i Shakhtar Donetsk som sålde honom till Barcelona för hela 25 miljoner euro sommaren 2009. Succén uteblev i Katalonien och sommaren efter återvände mittbacken till Shakhtar. Därefter följdes hans karriär av ett par år med en hel del skador och spel i endast c.a.10 matcher per säsong. I februari 2015 flyttade han till Dnipro och den senaste säsongen har varit hans mest fullmatade på flera år. Chygrynskiy var fri från skador och spelade 19 matcher för den ukrainska ligatrean.

Det handlar om en mittback som ni förstår med en hög högstanivå. Han kännetecknas framförallt för sina fina fötter, beslutsamma försvarsspel och starka huvudspel. Förhoppningsvis kan Chygrynskiy bygga vidare på sin fjolårssäong, hålla sig skadefri även och hålla en jämn samt god nivå på sina instaser i AEK. Han själv är fast besluten om att ta sig tillbaka till rampljuset igen och här kan ni ta del av hans första uttalanden som AEK-spelare.

Strax innan Chygrynskiys övergång fastställdes gjorde de regerande cupmästarna klart med Atromitos 22-årige målvakt Vasilis Barkas. Han skrev ett 3-årskontrakt med AEK och förväntas nu ta hand om platsen mellan lagets stolpar. Lovande Barkas släpptes fram i Atromitos den gångna säsongen av Traianos Dellas och tog chansen som han gavs. Nyligen fick han sin första A-landslagskallelse och nu väntar utmaningen att kunna prestera och leverera i en storklubb.

Andreas Mitsis2016-06-12 09:10:00
Author

Fler artiklar om Grekland