La Semaine: omgång #28: Moral i Monaco – stökigt i Marseille

La Semaine: omgång #28: Moral i Monaco – stökigt i Marseille

Vi summerar det bästa och sämsta från den 28:e omgången i Ligue 1.


Lille
är inte vårt vanliga bottenlag, men trots stundtals bra spel är den ena helgen den andra lik. Koncentrationstapp och individuella misstag sänkte LOSC mot OGC Nice. Cyprien avslutade målskyttet där Balotelli gett hemmalaget ledningen. Nice vann för första gången sedan 21 januari och ser återigen ut som en seriös kandidat till en Europaplats.

Cyprien avgör med en volley:


Det finns moral i Monaco. För fjärde gången den här säsongen vände man underläge hemma till seger. Det blev logiska tre poäng, för trots att Vada gett Bordeaux ledningen tidigt i matchen var gästerna bleka. Kanske spelade Malcoms och Meïtés frånvaro in?

***

Ett rejält b-betonat PSG städade av Troyes (2-0) i väntan på returen mot Real Madrid.

Beric för hela slanten när Saint-Etienne kryssade, 2-2, mot Dijon. Den slovenske anfallaren brände först en straff för att sedan komma tillbaka och kvittera två gånger om. En brutal tackling från Palmieri gjorde att jumbon Metz missade tre poäng och fick spela med tio man i andra halvlek. Toulouse tackade och satte kvitteringen till 1-1 sent i matchen.

"Angers spelade för sitt liv, det märktes", sa Guingamp-tränaren Komboauré efter att ha åkt på stryk, 0-3. Kvällens vinnare andas ut och har nu tre poäng ner till kvalplats. Rennes är ny femma efter en kanoninsats från sin målvakt Koubek. Khazri inspirerades och satte 0-1 innan inhopparen Isamaila Sarr fastställde slutresultatet mot Amiens så här... ***

Det blev en drömvecka för Caen. Först kvalificerade man sig för semifinal i franska cupen, där PSG väntar, sedan tog man sig upp på säker mark i ligan av bara farten när man vann säkert med 2-0. Motsatt vecka för Strasbourg som föll i cupen och återigen börjar hamna alldeles för nära strecken i botten.

Frustrerat i Montpellier efter 1-1 mot Lyon. Hemmalaget kände sig blåsta på en straff när Mendy drog ner Lasne. Det är antagligen inte mycket gladare i Lyon, som inte vunnit någon av sina fem senaste ligamatcher. 

Kanske gav blivande Lyon-spelaren (övergång redan klar till  i sommar) Léo Dubois lite arbetsro åt Genesios Lyon när han satte 0-1-målet för Nantes mot Marseille under söndagskvällen. Hemmalaget kvitterade visserligen på övertid, men krysset gör att OM inte lyckades rycka på sin tredjeplats. Ena kortsidan var tom då fansen straffas för tidigare bengalanvändning. Matchen i sig blev en riktigt stökig historia med domare Gautier i fokus: missade handssitationer, Gautier som tacklar Payet och så avslutningen där Thauvin drar in kvitteringen efter att Luiz Gustavo fällt Nantes-backen Pallois. Den senare blev så förbannad att han fick syna rött samtidigt som matchen blåstes av.
Jimmy Durmaz (Toulouse)
Inbytt med en dryg halvtimme kvar. Durmaz medverkade i TFC:s slutforcering mot Metz som till slut gav kvitteringen från Amian. Ej betygsatt.

Ola Toivonen (Toulouse)
Dubbelbyte och Toivonen kom in samtidigt som Durmaz när Toulouse skulle sätta tryck på Metz. Två lyckade byten även om det var laginsatsen som gav poängen. Ej betygsatt.

Karl-Johan Johnsson (Guingamp)
Svenskens Guingamp blev uppkäkade av ett motiverat Angers. Tre insläppta mål, men ändå godkänt och 5/10 i betyg av L'Equipe visar att Johnsson knappast var syndabocken.

Alexander Kacaniklic (Nantes)
Utanför matchtruppen mot Marseille.
 
*****

Se det bästa från den 28:e omgången av Ligue 1  (sex minuter sammandrag).

Veckans lag i L’Equipe: Omgång 28:
Nice-Lille 2-1
Monaco-Bordeaux 2-1
Troyes-PSG 0-2
Metz-Toulouse 1-1
Amiens-Rennes 0-2
Angers-Guingamp 3-0
Saint-Etienne-Dijon 2-2
Caen-Strasbourg 2-0
Montpellier-Lyon 1-1
Marseille-Nantes 1-1

John Cederblad2018-03-05 13:00:00

Fler artiklar om Frankrike

UEFA Nations League: Israel - Frankrike