Österrikes genrep inför EM
En trupp med mycket kvalitet!

Österrikes genrep inför EM

En uppladdning som skapade mer frågetecken än utropstecken.

Österrike-Malta 2:1
 
Österrikes startelva:
 
Lindner (46./Özcan) - Klein, Dragovic, Hinteregger, Suttner - Baumgartlinger (46./Ilsanker), Schöpf (63./Alaba) - Harnik (64./Hinterseer), Junuzovic, Arnautovic (46./Sabitzer) - Janko (72./Okotie)
 
Tisdag den 31 maj spelade Österrike en träningsmatch mot Malta. En match som inte fick någon att höja på ögonbrynen. Marcel Koller vilade ett par spelare, bland annat fick första målvakten Almer ge plats till Lindner, Suttner fick spela vänsterback istället för Leicester backen Fuchs och FCBayern stjärnan Alaba började på bänken i förmån för Schalke mittfältaren Schöpf.
 
Österrike fick ett tidigt mål efter att Maltas backlinje tappade bollen och Arnautovic säkert satte 1:0 i den fjärde minuten.
Därefter blev det en chansfattigare match. Österrike fick inte till sin vanliga höga press och kombinationsspelet såg stelt och långsamt ut. Alabas ersättare Schöpf tog dock vara på sin chans från start och visade Marcel Koller att han är någon att räkna med, efter att han satt 2:0 i den 18:e minuten.
 
I den andra halvleken bytes Alaba in istället för målskytten Schöpf. Alaba kommer dock inte komma ihåg denna match med någon större glädje, då han i den 87:e minuten fick hjärnsläpp och rullade bollen in i eget mål.
 
Matchen slutade 2:1 - ett resultat som Marcel Koller inte är särskilt nöjd över.
 
Österrike-Holland 0:2
 
Lördag den 4 juni spelade Österrike sin sista träningsmatch innan EM mot Holland. 
Marcel Koller ställde upp med sin eventuella EM-startelva mot Danny Blinds lag.
 
Almer - Klein, Dragovic, Prödl (79./Hinteregger), Fuchs - Baumgartlinger (90./Ilsanker), Alaba - Sabitzer (82./Schöpf), Junuzovic (68./Harnik), Arnautovic (81./Jantscher) - Janko (68./Hinterseer)
 
Det började inte bra för Österrike. I den nionde minuten utnyttjade Holland ett passivt försvarsspel utav ÖFB-team och Vincent Janssen kunde därmed nicka in 0:1 för gästerna.
 
Alaba och Co. hade svårt att förvalta sina lägen och Hollands 0:1 ledning stod sig till halvtid.
 
I den andra halvleken fortsatte Kollers manskap att försöka hitta rätt, men det österrikiska laget som vi känner igen från EM-kvalet fick vi inte se denna kväll mot Holland. Istället gjorde Wijnaldum 0:2 i den 66:e minuten.
 
Österrike försökte hitta rätt, speciellt genom sin vänsterkant med Fuchs och Arnautovic, men det ville sig inte denna gång.
 
Matchen slutade 0:2 mot ett Holland som inte lyckades kvalificera sig till årets EM-slutspel.   
 
Marcel Koller kommer få analysera dessa två träningsmatcher väldigt noggrant, för att det måste förbättras en hel del för att nå EM-kvalformen.
Det märktes tydligt att det österrikiska spelarna stod under hög press och förhoppningar, efter att ha spelet ett sådant bra EM-kval. Få se om dessa två träningsmatcher lättar på trycket, så att man kan prestera bättre under EM-slutspelet i Frankrike.
 
Något som är säkert i alla fall är att detta bygge som Koller har byggt upp har en enorm potential. Det som ÖFB-Team inte har är turnerings erfarenhet, något som Marcel Koller dock har avfärdat och menar att det inte spelar någon roll.
 
Vi får se hur nerverna är den 14 juni i Bordeaux när Österrike möter Ungern i deras första gruppspelsmatch i EM. 

Keven Baderkeven.james.bader@gmail.com@Keven_Bader2016-06-07 07:20:58
Author

Fler artiklar om Österrike