Lagbanner
Mittfältare och ytter förlänger – även makedonsk landslagsman
Kaptenen Velkoski tillsammans med sportchefen Emir Hadzic

Mittfältare och ytter förlänger – även makedonsk landslagsman

Klubben har förlängt med kaptenen – en favorit bland fansen. Positiva nyheter från huvudstaden. Sarajevo leder inte bara ligan, nu har man också förlängt med tre spelare som är mer än givna.


Först ut är lagkaptenen Krste Velkoski. Den makedonska landslagsmannen återvände till Sarajevo för en andra sejour i den bosniska huvudstaden. Han kom närmast från thailändska Swat Cat och har tillhört Sarajevo sedan sommaren 2017. Första sejouren i den vinröda dressen varade mellan januari 2014 och mars 2016. Under den perioden hann anfallaren med att vinna cupen under våren 2014 och ligan året därpå. Då anslöt han från makedonska Rabotnicki och lämnade efter sina två år i Sarajevo för sydkoreanska Incheon United. 

Kaptenen förlänger kontraktet till 30 juni 2021 och supporterfavoriten kommenterade beslutet 
- Jag är glad över att vi är överens. Längtar redan tills jag får träffa de andra i laget. Jag hoppas att allt går bra och att vi uppfyller våra mål, säger Velkoski till fksarajevo.ba

Velkoski har under sina två sejourer mäktat med 52 fullträffar och 27 assister på 130 framträdanden. Han har även representerat Makedoniens landslag vid tio tillfällen. Under nuvarande säsong har det blivit nio fullträffar och fyra assister på 23 framträdanden. 

Även Benjamin Tatar och Amar Rahmanovic förlänger

24-årige vänsteryttern Tatar har gjort succé sedan han kom från kroatiska Slaven Belupo i somras. Sedan ankomsten har succémannen mäktat med åtta mål och sju assister under 19 tillfällen vilket är mer än godkänt sett till nivån inom den bosniska fotbollen. 

Sarajevos sportchef kommenterade följande efter överenskommelsen till klubbens hemsida. 
- Tatar hade redan kontrakt till 2020 men vi valde att förlänga eftersom vi ville behålla laget från somras. Han har visat sig vara en fullvärdig förstärkning vilket även hans statistik talar för. Spelaren bör vara en förebild för alla då han inte fick speltid omedelbart och visade sitt tålamod. Vi är glada över förlängningen och jag vill tacka styrelsen samt klubbdirektören för möjligheten. 

Även huvudmannen fick tillfället att uttala sig. 
- Jag vill tacka alla i klubben för visat förtroende och en förlängning av kontraktet. Förhoppningsvis avslutar vi säsongen som mästare, kommenterar yttern. 

Vad som var avgörande för beslutet att förlänga svarade Tatar:
- Atmosfären i och runt klubben samt tabellplaceringen (förstaplats reds. anm). Jag vill gärna vinna dubbeln och att mitt namn förblir skrivet med gyllene bokstäver, avslutar han. 

Avvaktade – skrev på till slut

Den tyskfödde offensiva mittfältaren Amar Rahmanovic förlänger avtalet till och med sommaren 2021. Även han har varit en bidragande faktor till klubbens starka prestation med sina sex fullträffar på 22 matcher denna säsong. Sammanlagt har Amar stått för elva mål och åtta assister på 50 framträdanden. Rahmanovic har tidigare representerat bl.a slovenska topplaget Maribor, ligakonkurrenten Celje men även serbiska Novi Pazar. Med Maribor vann han slovenska ligan 2016 och med Celje blev det en trofé i slovenska cupen 2015. 

Att han föddes i tyska Sindelfingen 1994 var inget hinder för att representera hemlandet Bosnien och Hercegovina. Han har fått chansen i alla ungdomslandslagen och senast blev det spel i U-21 där han står noterad för tre framträdanden. Återstår att se om spelaren med nummer 10 på ryggen får chansen i A-landslaget under kroatiska tränaren Robert Prosinecki. 

-
 

Sadan Filipovic2019-01-11 16:16:00
Author

Fler artiklar om Sarajevo