Lagbanner
2016-06-16 15:00

England - Wales
2 - 1

England - Wales 2-1: Gammal är äldst

England - Wales 2-1: Gammal är äldst

Ett tappert kämpande Wales kunde inte rå på England denna eftermiddag.

England - Wales 2-1
0-1 Gareth Bale 42´
1-1 Jamie Vardy 56´
2-1 Daniel Sturridge 92´
Arena: Stade Bollaert-Delelis, Lens 
Domare: Felix Brych (Tyskland)
 
Startuppställningarna:

 
England (4-3-3)
Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Alli, Dier, Rooney - Lallana (Rashford 73´), Kane (Sturridge 46´), Sterling (Vardy 46´)

Wales (5-3-2)
Hennessey - Gunter, Chester, A.Williams, Davies, Taylor - Ramsey, Ledley (Edwards 67´), Allen - Robson-Kanu (J.Williams 72´), Bale 

*** *** ***

The Three Lions vann det brittiska derbyt på torsdagen i Lens. Men det var Chris Colemans manskap som tog ledningen efter att storstjärnan Gareth Bale skjutit in ännu ett frisparksmål. Ett mål som kom precis innan halvtid och som gjorde att Wales kunde gå ut i paus med en ledning i ryggen.

Ett tungt läge för England. Desto roligare för Wales. Sex poäng och gruppledning hade de röda drakarna tillfälligt - England stod kvar på ynka en pinne.

Men Roy Hodgsons lag reste sig och man får säga att det var en taktisk triumf. Den engelska förbundskaptenen bytte in Jamie Vardy och Daniel Sturridge. Två anfallare som stal showen i den andra halvleken och sänkte sitt grannland. 

En anfallare som befinner sig på rätt plats vid rätt tillfälle brukar kallas för "fox in the box". Ganska passande var det en nybliven rävmästare som klev fram för lejonen. Leicesters Jamie Vardy höll sig påpassligt framme och petade in kvitteringen efter lite kalabalik i boxen. Bollen studsade på Ashley Williams och var därmed inte offside - vilket många spelare flaggade för. Vardy visste att det var mål - men få andra firade. 

Det var många situationer som kunde straffat Wales denna eftermiddag. Två handssitationer på Ben Davies kunde resulterat i straffsparkar. Något som Cymru klarade sig undan. Men Colemans lag kunde inte hålla ut hela matchen. 

En poäng hade varit bra för Wales - väldigt dåligt för England. Så Hodgson satsade allt framåt, bytte in Marcus Rashford, och la in den högsta växlen i den sportbil som det engelska landslaget var sista tio på arenan.

Attacker och spel i det offensiva straffområdet. Wales försökte stoppa de framskjutande engelsmannen tappert. Alla slängde sig och offrade sig för tröjan. Mantrat #TogetherStronger visade nationen upp. Men det hjälpte föga.

Daniel Sturridge sköt inte hårt, men han ville verkligen ha bollen i mål, och på ett snubbel-liknande sätt gjorde han mål i minut 92. Wayne Hennessey gjorde en bra match i Wales-målet men nog borde han tagit detta svaga avsut.

Liverpool-spelaren fick fira med sin patenterade robotdans. Wayne Rooney tryckte in huvudet i TV-kameran och skrek högt. Gary Neville hoppade in i den spelarhög som samlades vid hörnflaggan. 

England förtjänade att vinna matchen. Det är bara att kolla på statistiken. Men nog hade Wales kunnat få med sig en pinne. Men historien är oftast stor.

Storebror är storebror. Lillebror tar nog sig vidare i slutspelet ändå.

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2016-06-16 17:10:00
Author

Fler artiklar om Wales