Arena: Stade Pierre Mauroy, Lille Métropole
Domare: Damir Skomina (Slovenien)

Wales 5-2-2-1 fr.h: Hennessey - Gunter, Chester, A.Williams, Davies, Taylor - Allen, Ledley (King 78) - Ramsey (Collins 90), Bale - Robson-Kanu (Vokes 80)

*** *** ****

Som vanligt underskattade jag Wales chanser inför matchen mot Belgien. Visserligen såg jag ut att få rätt efter att Radja Nainggolan dunkat in ledningsmålet från distans tidigt i matchen. Men det blev Belgiens första och sista mål denna afton.

Denna Wales-upplaga av spelare är speciell och magisk. Den består av ett gäng karaktärer som alla krigar mot samma mål. En spelidé och ett kunnande som tydligen räcker för att fälla de stora elefanterna. (Om Belgien kan ses som en sådan).

Visst finns världsstjärnan Gareth Bale där, tillsammans med sin blonda vän på mittfältet, Aaron Ramsey. Två spelare som varit riktigt bra under detta mästerskap. Men det är laginsatsen som har skördat framgång denna sommar.

Från Wayne Hennessey i målet och Ashley Williams i defensiven - till Reading-anfallaren Hal Robson-Kanu längst fram. Jag börjar undra om det var Wales jag såg på nationalarenan i Solna? Det kan inte ha varit det. Då hade Sverige åkt på storstryk.

Om vi ska skriva lite sekvenser från matchen då. Kvitteringsmålet kom på hörna efter en perfekt serverad sådan av Aaron Ramsey. Lagkapten Ashley Williams mötte upp stenhårt när halvtimmen var spelad och hittade hörnet. Kanske Mikael Lustig inte behöver förknippas med att hålla en stolpe längre. Kevin De Bruyne vaktade den men lyckades inte blockera Williams hårda nick.

Vändningen och 2-1 kom i andra halvlek. Hal Robsun-Kanu måste tittat på när Johan Elmander lekte med Wolves-försvaret en vinterdag för många år sedan. Han snurrade upp Belgiens försvar på ett liknande sätt som han inte gjort något annat. När han var klar placerade han kyligt in 2-1 i Thibaut Courtois högra hörn.

Belgien såg nervösa och ängsliga ut. Pojkarna blev inte några män denna afton. Trots stort stöd på läktaren lyckades man inte forcera in något framåt. Närmast kom nationen när tio minuter återstod, och kanske, skulle domaren pekat på straffpunkten.

Men detta var Wales match från minut 13. Inhopparen Sam Vokes nickade in 3-1 efter ett fint inlägg från högerbacken Chris Gunter i den 86:e minuten. Vältajmat och fint av Vokes som bara varit på planen i sex minuter.

En kompakt och väl genomförd insats av Chris Colemans röda drakar. Wales är välförtjänt i semifinal där Portugal väntar på onsdag kväll. Och vilket EM nationen gör. Som debutant når man semifinal. Har landet Wales något bragdguld vet vi vilka killar som får det när anno 2016 ska summeras.

Smolken i glädjebägaren är att Aaron Ramsey (undertecknads man of the match) missar mötet på grund av för många gula kort. Mittfältaren är avstängd och hade behövts på onsdag. Han låg bakom segern ikväll med två assists. Två framspelningar som innebär att han är EM:s stora assistkung så här långt med fyra totalt.