Lagbanner
2016-06-20 21:00

Ryssland - Wales
0 - 3

Gruppsegrare! Ryssland - Wales 0-3

Gruppsegrare! Ryssland - Wales 0-3

Under måndagen tog Chris Colemans manskap en väldigt viktig seger.

Det var inget snack om saken på Stade de Toulouse under måndagskvällen. Wales öppnade starkt och visade upp en offensiv lust mot Ryssland som gjorde att nationen tog sig vidare i sitt första EM.

Det såg så enkelt ut. Från det första målet till det sista. Ramsey chippade in 1-0, Neil Taylor fick all tid i världen och sköt in sin egen retur fram till 2-0. Och storstjärnan Gareth Bale fick avsluta tillställningen med ett av karriärens enklaste mål.

Ryssarna var ordentligt uppgivna. Såg inte intresserade ut och ville nog inte vara där. Målvakt Igor Akinfeev är känd för tavlor och sägs vara en "tänkare". Det måste nog snurrat mycket tankar i hans huvud igår. Frågan är hur länge till han är nummer ett i Rysslands landslag?

Men nog om motståndet. Wales vann med 3-0. Gareth Bale leder EM:s skytteliga och den lilla nationen vann sin grupp. Vem trodde på detta efter Sverige-matchen på Friends Arena?

Undertecknad börjar nästan tro på Chris Colemans uttalande efter Sverige-matchen som var i stil med: "Vi tog inte denna match seriöst". 

Wales har åtminstone tagit EM seriöst och bjudit fansen på en magisk resa. Från ett starkt kval till ett fantastiskt gruppspel. Okej, insatsen mot England kanske inte var världsbäst, men två brittiska lag är vidare - och det kan bli tre med Nordirland. Rule, Britannia!

Det är bara att lyfta på hatten för den prestation Chris Colemans "röda drakar" stått för. Frågan är hur långt nationen kan gå?

Få inklusive undertecknad har nog inte trott på detta landslag men vi får nog börja omvärdera analysen. Den grupptrea som får möta Wales bör inte känna sig alldeles för bekväm. Cymru kommer nog stå för en bra prestation. Kunde Grekland 2004 kan Wales 2016. 

Men först ska en åttondelsfinal spelas. 

Fredrik Wiberg2016-06-21 13:40:00

Fler artiklar om Wales