Lagbanner
Hennessey snart tillbaka mellan stolparna?

Hennessey snart tillbaka mellan stolparna?

Målvakten verkar kunna spela mot England nu på torsdag.

Bara timmar innan Wales första EM-match i historien kastade målvakt Wayne Hennessey in handduken. Ett misstänkt ryggskott rapporteras ha legat bakom beslutet. Att han drabbades av en mindre skada på träningen är bekräftat. Men nu verkar han vara på bättringsvägen. 

Premiärnerver eller ej. Liverpools Danny Ward fick chansen mot Slovakien och tog den. Han gjorde ingen dålig insats och kan mycket väl få förtroendet igen mot grannlandet England. 

Men Wayne Hennessey, till vardags i Crystal Palace, har stått fler matcher i kvalet och bör vara Chris Colemans förstaval. 

Hennessey har haft liknande problem tidigare och fick då en spruta för att skynda på läkningen. Detta ska enligt uppgifter vara aktuellt även nu. Så mer än ett klassiskt ryggskott verkar gäcka 29-åringen. 

- Jag kommer förmodligen vara tillbaka inom 24 timmar, vilket låter helt galet. Det var en oroande skada som drabbade mig, men vårt motto är "tillsammans starkare", så det är upp till laget. Jag tycker Danny gjorde bra ifrån sig i målet. Det var en stor situation för honom att komma in men jag tycker han var strålande.

*** *** ***

Wales leder Grupp B på tre poäng efter den historiska 2-1-segern mot Slovakien. Statistik från mötet kan ni läsa här.

Avspark mot England sker nu i Lens på torsdag eftermiddag. SVT sänder matchen som börjar 15:00.

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2016-06-13 00:45:00
Author

Fler artiklar om Wales