Lagbanner
2016-06-20 21:00

Ryssland - Wales

Inför Ryssland - Wales: Avgörandet

Inför Ryssland - Wales: Avgörandet

Chris Colemans röda drakar ska försöka ta sig vidare i turneringen.

Det är bara timmar kvar innan Wales öde i turneringen bestäms. Vidare eller utslagna. 

Som debutant har nationen gjort ett väldigt starkt EM. Öppningssegern mot Slovakien följdes upp av en kämparinsats mot England - men det räckte inte hela vägen. 

Nu står Wales på tre inspelade poäng och är i dagsläget tvåa i gruppen. En pinne bakom England och lika många som Slovakien.

Men vi ska inte räkna bort Ryssland. Så har alltid känslan varit men kanske den inte stämmer denna gång? Ryssarna har varit en stor besvikelse i detta mästerskap och har inte fått mycket att stämma. Långe Artem Dzyuba på topp har inte blivit det hot förbundskapten Leonid Slutsky säkert förväntade sig. 

Spelmässigt har Ryssland inte imponerat. England borde vunnit öppningsmatchen och Slovakien hade det mesta av spelet i match två. Poängen mot England gör att Ryssland fortfarande har chansen. Ett mål som kom i grevens tid. 

Wales krigarmentalitet och samarbetsvilja kommer passa bra ikväll. En poäng tar Wales vidare till slutspel och det bör vara matchplanen. Visst vore en vinst fantastiskt och kan innebära gruppseger. Men det får inte bli för många chansningar i Toulouse. Då kan de röda drakarna leva farligt. 

Förlust och Ryssland går om. Då måste Wales förlita sig på att England gör jobbet och vinner mot Slovakien. Då kan Cymru gå vidare som en av de bästa grupptreorna.

Men Wales bör kunna fixa avancemang på egen hand. Undertecknad tror på kryss och en andraplats i gruppen. 

Gareth Bale gör sitt tredje mål i turneringen. 

Troliga startuppställningar:

Ryssland 4-3-3 fr.h: Akinfeev - Smolnikov, V.Berezutski, Ignashevich, Schennikov - Glushakov, Golovin, Mamaev - Kokorin, Dzyuba, Smolov

Frågetecken: Shatov, Lodygin 
Missar nästa match vid varning: Schennikov

Wales 5-2-2-1 fr.h: Hennessey - Gunter, Chester, A.Williams, Davies, Taylor - Allen, Ledley - J.Williams, Ramsey - Bale

Missar nästa match vid varning: Davies

*** *** ***

Ryssland - Wales
Grupp B, omgång 3
Arena: Stade de Toulouse
Avspark: 21:00, TV12


#TogetherStronger 

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2016-06-20 12:20:00
Author

Fler artiklar om Wales