Lagbanner
2016-06-05 16:00

Sverige - Wales

Inför Sverige - Wales: Genrep i Solna

Inför Sverige - Wales: Genrep i Solna

Chris Colemans röda drakar gör sig redo för match mot Blågult.

Det är mindre än en vecka kvar till EM-äventyret i Frankrike. För första gången i historien deltar Wales i ett Europamästerskap.

Truppen flyger till Stockholm under lördagseftermiddagen efter att ha laddat upp i Cardiff. Förbundskapten Coleman hoppas få se sin stjärna Gareth Bale i det walesiska laget i morgondagens match. Men vet att han kan vara sliten efter sin säsong med Real Madrid. 

- Det är viktigt att han inte bara är med på träningsplanen, utan får ett riktigt test också. Men vi tar hänsyn till hans firande efter Real Madrids vinst i CL-finalen. Det var en lång match (120 minuter) och ett långt firande efteråt. Gareth dricker inte alkohol, men firandet och resandet, kollar vi på. Om det finns en chans att ge honom några minuter, gör vi det.

Wales har inte haft en optimal uppladdning inför den stora turneringen. Viktiga spelare som Aaron Ramsey, Joe Ledley, Joe Allen och Gareth Bale har alla varit frånvarande under vissa delar av träningarna och matcherna. 

Bale har inte spelat en landskamp med Wales sedan oktober och Ramsey har inte varit med under de tre senaste matcherna med Wales.

Men Chris Coleman lär nog ställa ut starkast möjliga manskap inför söndagens match. Och öppnar upp för en del byten. Joe Allen och Hal Robson-Kanu är frågetecken inför matchen. Och Gareth Bale lär inte starta. Mittfältaren Joe Ledley var tveksam att ens komma med i truppen. Så Coleman lär med största sannolikhet vila honom.

- Sverige är en bra match för oss. Det är ett tufft möte som väntar men vi ser fram emot det. Vi förbereder oss inför den första matchen i turneringen, som är mot Slovakien. Vi ska se till att alla spelare är redo för den matchen och ge alla en chans.

*** *** ***

Statistik inför mötet:
Wales har bara vunnit en av sina sex senaste landskamper. 
Sverige har samma statistik. Bara en vinst på de sex senaste.
Wales har mött Sverige sex gånger. Facit: En oavgjord och fem förluster.

Match i matchen: Gareth Bale vs Zlatan Ibrahimovic
Bale gjorde sju av Wales totala elva mål i kvalspelet. 
Ibrahimovic är Sveriges bästa målskytt i historien med 62 mål på 112 matcher. 

Senaste mötet: Wales - Sverige 0-1
Johan Elmander gjorde det enda målet på Liberty Stadium 3/3-2010.



Landskamp: Sverige - Wales
Stadion: Friends Arena, Solna
Tid: Avspark, 16:00 på söndag


Sveriges startelva 4-4-2 fr.h: Isaksson - Lustig, Johansson, Granqvist, Olsson - Larsson, Lewicki, Källström, Forsberg - Ibrahimovic, Berg

Trolig startelva Wales 4-3-3 fr.h: Hennessey - Gunter, Richards, Collins, Davies - Edwards, Ramsey, King - Church, Vokes, Cotterill

Fredrik Wiberg2016-06-04 15:30:00

Fler artiklar om Wales