Lagbanner
2016-06-11 18:00

Wales - Slovakien

Inför Wales - Slovakien: EM-premiär!
Ramsey med ny frisyr. Ett segertecken för Wales?

Inför Wales - Slovakien: EM-premiär!

En dröm blir verklighet för Chris Colemans manskap under lördagen.

Så var den stora dagen här. Wales tågar ut i Bordeaux där EM väntar. En turnering nationen aldrig tidigare deltagit i. Häftigt värre för de röda drakarna med profiler som Bale, Allen och Ramsey i laget. En trio som förväntas starta.

Det är stort. För spelarna, fansen och alla som sympatiserar med det lilla landet från Storbritanniens västkust. Nu börjar äventyret och Slovakien väntar i premiären.

Runt 30 000 walesiska supportrar förväntas finnas på plats i Frankrike för att stötta sitt landslag. ”Tillsammans starkare” är nationens slogan. Efter insatsen på Friends Arena i söndags behöver Chris Colemans manskap all stöttning som går att få.

Det såg verkligen inte bra ut mot Sverige förra helgen. Ett genrep, många nyckelspelare var borta, men ändå. I EM finns det inga lätta matcher. Och det spel Wales visade upp mot Blågult kommer inte räcka långt. Tre raka överkörningar är det värsta som kan hända - och det måste undvikas. 

Anfallaren Gareth Bale är förhoppningsvis återhämtad efter firandet i Real Madrid. Och han behövs. Bale är nyckeln till Wales offensiva spel. Är han i form kan mycket roligt hända. Det vore konstigt om han inte startar på lördagseftermiddagen.

- Det är inte läge att luta sig tillbaka och njuta av tillfället. Vi ska ut och prestera, vi vet att vi kan prestera, gör vi det kan vi njuta av tillfället. 

Ord och inga visor från förbundskaptenen Chris Coleman. Upp till bevis, Cymru!

Slovakien har storstjärnan Marek Hamsik som måste bevakas. För att veta mer om motståndet på lördagen rekommenders Slovakien-redaktionens införartikel. 

*** *** ***

Trolig startelva 5-3-2 fr.h: Hennessey - Gunter, Chester, Williams (C), Davies, Taylor - Allen, Ramsey, Edwards - Bale, Robson-Kanu

Wales - Slovakien
EM-premiär, 11/6
Grupp B, Bordeaux
Avspark: 18:00
TV: TV4 sänder

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2016-06-11 00:35:00
Author

Fler artiklar om Wales