Lagbanner
2016-06-16 15:00

England - Wales

Lillebror mot storebror i Lens

Lillebror mot storebror i Lens

Ett brittiskt derby väntar när gruppettan Wales möter The Three Lions.

Tomorrow is a big day.  England - Wales i EM. Are you having a laugh?

Nej, vi kan lägga skratten åt sidan. Följande är verklighet: Av vissa kallat "Lillebror Wales" ställs mot storebror England i gruppspelets andra omgång i Lens.

Detta är ett av turneringens häftigaste möten på förhand. Precis allting kan hända och det är nog många som vill att matchen aldrig tar slut. Eller raka motsatsen.

Gareth Bale har redan börjat ladda inför matchen. "Ingen engelsman skulle platsa i Wales" säger den hårdskjutande Real Madrid-stjärnan. Lite lagom kaxigt och han får nog se upp för både den ena och andra engelsmannen på torsdagen. Det känns inte som någon högoddsare att Tottenhamspelaren Eric Dier visar vad skåpet ska stå.

Wales har inte besegrat England på över 30 år. Men några kryss har det blivit. Delad pott i Lens är ganska bra för The Red Dragons. Men en utgång som det engelska landslaget inte behöver. Då blir fighten mot Slovakien hyperviktig. 

Mötet under torsdagen får ses som en "måstematch" för Roy Hodgsons tre lejon. Efter krysset mot Ryssland behöver nationen en seger. Och att vinna derbyt mot Wales skulle innebära att man tar över ledningen i gruppen. 

Wales förbundskapten Chris Coleman säger följande inför mötet:

- Vi är redo. Det handlar om att vi tar hand om vårt eget spel. Det är ett stort test och en stor utmaning för oss. Om vi vinner är vi vidare, om vi inte gör det finns en ny chans. Vi har en möjlighet att göra någonting speciellt. Vi kan vara självsäkra, det är inte tid för oss att tänka något annat.

Efter segern mot Slovakien har Wales råd att spela avslappnat. Det i kombination med en bra inställning kan ställa till det för engelsmännen. Ett oavgjort resultat på Stade Bollaert-Delelis innebär att EM-debutanten från Storbritanniens västkust är i slutspel. 

Bara det är en tillräcklig motivation för Cymru och två saker kan vi vara säkra på:

  1. Det kommer vara laddat på planen.
  2. Det kommer vara laddat på läktaren. 

Fakta: England och Wales har mött varandra 103 gånger.
Facit: 68 England-segrar, 14 Wales-vinster. 21 oavgjorda.

Troliga laguppställningar:

England 4-3-3 fr.h: Hart - Walker, Smalling, Cahill, Rose - Alli, Dier, Rooney - Lallana, Kane, Sterling

Wales 5-2-2-1 fr.h: Hennessey - Gunter, Chester, Williams, Davies, Taylor - Allen, Ledley - Ramsey, Bale - Robson-Kanu

EM, Grupp B: England - Wales
Stade Bollaert-Delelis, Lens
Avspark: 15:00, SVT 1 sänder


*** *** ***

#TogetherStronger

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2016-06-15 23:40:00
Author

Fler artiklar om Wales