Moore räddade poäng för Wales

Wales och Schweiz gjorde varsitt mål när de delade på poängen i premiären i Baku.

Det var initialt ingen färgsprakande match mellan Wales och Schweiz som avrundade den första omgången av Grupp A tidigare under lördagen. Schweiz var tydligt spelförande och visade mest i en mållös första halvlek. Schweizarna har tidigare haft en del problem med målskyttet och nyttjade inte riktigt de lägen som skapades.

Tidigt i den andra halvleken skulle dock förbundskapten Vladimir Petkovic och hans Schweiz få jubla då Borussia Mönchengladbach-spelaren Breel Embolo öppnade målskyttet efter att ha ryckt förbi ett passivt walesiskt försvar. Schweiz fortsatte att trycka på och 2-0 låg närmre än en kvittering.

Trots det lyckades Wales, efter en hörnvariant, få in bollen i mål. Det var Kieffer Moore, till vardags i Championship-laget Cardiff, som knoppade in bollen snyggt bakom en chanslös Yann Sommer. Inhoppande schweizaren Mario Gavranovic såg ut att ha avgjort ställningen i slutet av matchen men målet dömdes, efter VAR-granskning, korrekt bort för offside. Matchen slutade följaktligen 1-1 – ett resultat som varken Wales eller Schweiz såg särskilt nöjda ut med.

Startelvor
Wales: Ward; C Roberts, Rodon, B Davies, Mepham; Morrell, Allen, Ramsey (Ampadu 90); James (Brooks 75), Moore, Bale

Schweiz: Sommer; Elvedi, Schär, Akanji; Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodríguez; Embolo, Shaqiri (Zakaria 66), Seferovic (Gavranovic 84)