Lagbanner
2016-07-01 21:00

Wales - Belgien

Resan fortsätter: Belgien nästa

Resan fortsätter: Belgien nästa

Wales tågar ut i EM-kvartsfinal mot ett av turneringens vassaste lag.

Är det här EM-äventyret tar slut? Efter att ha bevittnat Belgiens överkörning av Ungern är jag rädd att Wales går samma öde till mötes i Lille. Bussen måste parkeras och kontringarna måste sitta för att Cymru ska kunna avencera vidare till semifinal. 

Samtidigt har jag alltid underskattat och nervärderat detta walesiska lag. Ramsey, Bale och Allen knäpper mig alltid på fingrarna. Wales kan - och man är britternas hopp då alla andra nationer från Storbritannien fått lämna Frankrike. 

Det är något av storstjärnornas möte. Eden Hazard på den ena kanten mot Gareth Bale på den andra. Två spelare som gjort bra insatser i detta EM. Den ena leder skytteligan, den andra assistligan.

Men under fredagskvällen tar resan slut för en av spelarna. 

"Den största matchen sedan VM 1958"

Wales är inte vana att vara med i mästerskapssammanhang. Nationen gör sitt första EM och senast Wales gick långt i en stor turneringen var för nästan 60 år sedan. Då arrangerades VM i Sverige och Wales gick till kvartsfinal. Men där blev "de röda drakarna" utslagna med 0-1 mot Brasilien på Ullevi i Göteborg.

- Sedan kvartsfinalen i VM 1958 måste vi erkänna att detta är den största matchen vår nation deltagit i, säger förbundskapten Chris Coleman. 

"En fantastisk press"

Belgien är tvåa på världsrankingen och Wales 26:a. Men det finns hopp för en walesisk seger i afton. I kvalspelet till EM förlorade inte Wales mot Belgien utan vann en match och spelade oavgjort i den andra. 

- Vi har gjort det bra att komma så här långt. Men när du är i kvartsfinal, och lyckas få allting att stämma, väntar bra möjligheter för oss. Det är en fantastisk press att ha, säger Coleman inför mötet.

*** *** ***


Wales har ingen spelare skadad eller avstängd till kvällens drabbning. Alla är därmed tillgängliga. I Belgien saknas Thomas Vermaelen (avstängd), Jan Vertonghen (skadad). Mittfältsgeniet Eden Hazard är tveksam till spel på grund av skada. 

Troligt Wales-lag 5-2-2-1: 
Hennessey
Gunter, Chester, Williams, Davies, Taylor
Allen, Ledley
Ramsey, Bale
Robson-Kanu


Wales - Belgien, EM-kvartsfinal
Stade Pierre Mauroy, Lille Métropole
Domare: Damir Skomina (Slovenien)
Avspark 21:00, SVT1 sänder 


COME ON CYMRU
#TOGETHERSTRONGER

FREDRIK WIBERG2016-07-01 13:30:00

Fler artiklar om Wales