Lagbanner
Stjärnan ska bära Wales på sina axlar

Stjärnan ska bära Wales på sina axlar

Gareth Bale är spelaren som får Wales befolkning att drömma om nya triumfer.

Sedan Ryan Giggs lade skorna på hyllan är Gareth Bale den klart lysande stjärnan i Wales. På skolgårdarna runt om i landet vill alla vara Real Madrid-stjärnan när det vankas fotboll på rasterna och de vuxna drömmer om att det är 26-åringen som ska leda nationen mot nya framgångar.
 
Avancemanget till sommarens EM i Frankrike var det största som hänt landet ur ett sportsligt perspektiv på väldigt länge. Wales kom tvåa i sin grupp med två poäng mindre än den solklara favoriten Belgien. En förlust var allt man åkte på under kvalspelet, och det på bortaplan mot ett Bosnien och Hercegovina med kniven mot strupen. En prestation som fick fotbollstyckare världen över att lyfta på hatten och hylla det lilla landet som alltid fått stå i skuggan av grannen England.
 
Även om hela laget imponerande var det utan tvekan Gareth Bale som hade störst roll i den mäktiga bedriften med sina sju fullträffar, där han bland annat på egen hand sänkte Andorra, Belgien och Cypern. Superstjärnan visade verkligen framfötterna och förväntas inte helt oväntat vara den som ska bära hela nationen på sina axlar under sommarens mästerskap.
 
Trots en inte helt optimal säsong för sitt Real Madrid innehållandes skador har han lyckats göra 19 mål och elva framspelningar på 23 matcher – vilket talar sitt tydliga språk. Bale är i storform och får han bara hålla sig frisk kommer han utgöra ett hot i Grupp B där England, Ryssland och Slovakien väntar. På förhand känns ett avancemang till slutspelet inte alls omöjligt för Wales, som mycket väl kan bli turneringens stora överraskning med en viss Gareth Bale i spetsen.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2016-05-24 08:00:00
Author

Fler artiklar om Wales