Portugal - Wales
2 - 0

Wales EM-resa är över

Portugal blev för svåra i semifinalen under onsdagen.

Så tog sagan slut. Wales lyckades inte göra mål mot Portugal och då blir det svårt att vinna fotbollsmatcher. Kanske var avsaknaden av Aaron Ramsey för stor. EM:s assistkung fick inte lira på mittfältet och det syntes.

Wales kom inte upp i nivå. Det saknades en spelmotor och offensiv kreatör på mittfältet. Leicesters Andy King kastades in i den rollen och gjorde inte bort sig. Men han var inte tillräckligt bra för att kunna servera bollar fram till Hal Robson-Kanu och Gareth Bale.

Den sistnämnde tog egna initiativ, drev upp bollen från egen planhalva, och gick på avslut. Men det räckte inte den här gången. Närmast var han på en fin hörnvariant i första halvlek, men inte ens en världsstjärna sätter sådana lägen ibland.

Wales skapade ingen riktigt bra målchans under hela matchen. Tre avslut på mål och skotten var lättplockade för Rui Patricio i Portugal-målet.

Chris Colemans manskap fick med sig 0-0 i halvtid och från TV-soffan luktade det 0-0. Men Portugal ska man aldrig räkna bort. Det har vi lärt oss under detta mästerskap.

Två situationer direkt efter paus blev matchavgörande. Cristiano Ronaldo hade ett skönt häng och visade vad ordet spänst innebär. Han nådde högst på hörnan och nickade vackert in bollen i mål. Hade Wayne Hennessey varit lite mer åt vänster hade han kanske tagit bollen. Men CR7:s mål var snyggt och en kort stund senare var han framme igen...

...men denna gång som framspelare. En läcker skottpassning till Nani som stötte in bollen blev spiken i kistan. Wales reste sig aldrig och visade att man är som mest sårbar direkt efter ett mål.

Vi tackar Cymru för deras prestationer i sitt första EM någonsin. Landslaget ska vara stolta över det man åstadkommit. Chris Coleman och spelarna bör efter detta uttåg känna sig nöjda.

Att sluta trea i EM är få förunnat. Och att göra det som debuant är starkt.

Lycka till i framtiden, The Red Dragons.