Lagbanner
Wales till EM - med eller utan Ledley?

Wales till EM - med eller utan Ledley?

Crystal Palace-mittfältaren kan missa turneringen efter sitt tidigare benbrott.

För första gången är "The Dragons" med i ett europamästerskap. Men ett orosmoln hägrar över landslaget och förbundskapten Chris Colemam. Timmar innan truppen presenteras.

Joe Ledley, en av Wales mest rutinerade och skickligaste spelare, dras med sviter efter det benbrott han råkade ut för den sjunde maj. Ledley löper stor risk att missa premiären mot Slovakien och övriga matcher i gruppen.

- Om Joe kan garantera att han är frisk till England-matchen skulle jag ta chansen och gambla, säger den tidigare Wales-anfallaren Iwan Roberts till BBC. Om han skulle säga nej, men att han har 75 procent chans att bli frisk till Ryssland (Wales sista gruppspelsmatch), har Chris Coleman ett jättetufft beslut framför sig. 

Idag (tisdag) ska Coleman ta ut sin slutgiltiga trupp och han kommer vänta på Ledley in i det sista enligt rapporter. Mittfältaren med det mäktiga skägget fyller en viktig och betydelsefull roll hos EM-debutanten.  

26 spelare ska bli 22 då Gareth Bale är inräknad men inte med på träningslägret. Tre spelare är redan ute ur leken. Anfallaren Tom Bradshaw och mittfältaren Tom Lawrence. Dessutom har Blackburn-backen Adam Henley lämnat träningslägret. 

Så här ser Wales-truppen ut i dagsläget:

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2016-05-31 00:50:00
Author

Fler artiklar om Wales