Hooiveld, Thorstensson och Mutumba klara för AIK
Väsbys Mikael Thorstensson är klar för AIK. Precis som Martin Mutumba och holländaren Jos Hooiveld.

Hooiveld, Thorstensson och Mutumba klara för AIK

Tre spelare klara på en och samma dag. När såg vi det senast i AIK? Jos Hooiveld, Mikael Thorstensson och Martin Mutumba är klara för AIK 2009.

I Hooiveld och Thorstenssons fall kom det inte som en större överraskning då båda sammankopplats med AIK den senaste månaden. Däremot var det lite oväntat att även Martin Mutumba ansluter.

Mutumba känner de flesta AIK:are igen. Han fick ett litet genombrott under 2003 när han deltog i tio allsvenska matcher. Hans AIK-karriär verkade dock vara slut när han bröt benet i en inomhusturnering (som inte var sanktionerad av klubben) under vinteruppehållet. 2004 ägnades åt rehabilitering innan Mutumba rationaliserades bort 2005. Ny klubb blev finska Inter Åbo där han spenderade ett antal säsonger innan det blev Väsby United.

Med en betydligt större fysik än vad vi minns från 2003 har Martin Mutumba blivit ett offensivt vapen för Väsby i superettan, så pass övertygande att AIK skrivit tvåårskontrakt. 

Hooiveld tidigare i Heerenveen
I Jos Hooiveld får AIK en spelare som tidigare spelat ihop med Martin Mutumba i finska ligan. Hooiveld har spelat i Inter Åbo de två senaste säsongerna och har utnämnts till finska ligans bästa försvarare och även bästa spelare. Den 25-årige holländaren har bakgrund med spel i både Heerenveen och FC Zwolle på holländsk elitnivå. Via en kort sejour i Österrike blev det sedan finska ligan. Jos Hooiveld har skrivit treårskontrakt med AIK.

Mikael Thorstensson följer Saihou Jagnes fotspår med att gå som anfallare från Väsby United till AIK. Thorstensson gjorde 11 mål i superettan och var bäste målskytt i Väsby. Likt Martin Mutumba har han en bakgrund i AIK sedan tidigare. För flera säsonger sedan satt han till och med på bänken för A-laget i Allsvenskan (2003). Via mindre klubbar rekryterades han till Väsby inför säsongen och 23-åringen har minst sagt övertygat.
Thorstensson har likt Hooiveld fått ett treårs kontrakt med AIK. 

Alexander Strigén2008-11-18 12:06:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen