Arenan blir av!

Arenan blir av!

Kommunfullmäktige röstade "ja" till att bygga en ny arena.

Det står nu klart att IFK Värnamo kommer att få en ny arena, trots att kommunstyrelsen röstade mot. Beslutet togs unders kommunfullmäktiges sammanträde den 21 juni där man skulle spika en budget för 2024.

Alliansen hade majoritet för sitt budgetförslag och där ingick pengar till arenabygget. Även Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna hade varsitt motförslag, dessa partier ville skjuta upp arenabygget.  

Omröstningen slutade med 26 ”ja”-röster till Alliansens förslag medan 16 röster lades på Socialdemokraternas budget. De nio sverigedemokraterna la ner sina röster. Det innebär således att processen med arenan fortsätter och redan i sommar kommer det första spadtaget att tas. Arenan beräknas vara spelklar inför säsongen 2025 och det är Wästbygg Entreprenad som kommer att bygga den.

Ordföranden Fredrik Lingeskog har uttryckt en lättnad medan Kaj Larsson, tidigare ordförande, har beskrivit det som det viktigaste beslutets i klubbens historia.

Även om det slutade positivt för IFK:s del så kan knappast processen i sin helhet beskrivas som bra. Flera av ledamöterna som tänkt rösta ”nej” har nämligen fått ta emot hot och skadegörelse utav egendom. Centerpartisten Johan Hilding, som tänkte rösta ”nej”, gick så långt att han inte ens deltog på mötet utan i stället blev han ersatt av Inger Axelsson som i sin tur röstade ”ja”.

Beslutet innebär att pressen på IFK Värnamo ökar, det vore minst sagt olyckligt om man åkte ur med tanke på att arenan kommer bli dyr.


 

Erik Larssonzaanel96@hotmail.se2023-06-22 17:07:06
Author

Fler artiklar om IFK Värnamo