Blackburn utmanar Celtic om Bangura

Celtic och AIK uppges vara överens om en övergång för Mohamed Bangura. I elfte timmen blandar sig dock även Blackburn i jakten på Bangura.

Mohamed Bangura har i flera medier uppgivits vara så gott som klar för Celtic. Efter att ha konsulterat både Henrik Larsson och Stuart Baxter ska Celtic ha bestämt sig för att Bangura är anfallaren man letar efter. Skottarna sägs ha inkommit med ett bud på mellan 23 och 26 miljoner kronor och uppgifter har tidigare gjort gällande att Bangura skulle åka till Skottland idag för att genomgå läkarundersökning. Detta har dock dementerats av Patrick Mörk som istället hävdar att Bangura ska på landslagsuppdrag i Sierra Leone.

Celtics assisterande manager Alan Thompson säger till brittisk media att klubben inte är i förhandlingar om Bangura men medger att det är en spelare man funderar över.

I elfte timmen har även Premier League-klubben Blackburn fått upp ögonen för Bangura. Blackburn sladdar i Premier League och har enorma anfallsproblem, i senaste ligamatchen missade man bland annat två straffar. Klubben hade igår representanter på plats på Råsunda och det återstår att se om man ämnar lägga ett bud.

Det är sedan tidigare klart att Bangura kommer att flyga till Sierra Leone på landslagsuppdrag. Möjligen hinner han även med en mellandlandning i Glasgow.

Transferfönstret stänger på onsdag kväll.

Källa: Skysports, The Scottish Sun, Celtic talk

Carl Bengtssonbengtssoncarl72@gmail.com2011-08-29 08:55:39
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen