Calle Johansson till Värnamo!

Calle Johansson till Värnamo!

Carl "Calle" Johansson kommer att representera IFK Värnamo i fortsättningen.

Värnamo har gjort sin första sommar-värvning och det blev ingen mindre än Calle Johansson. Det är en offensiv spelare vars naturliga position är vänsterytter, han kan dock husera på flera platser. Kontraktet är skrivet t. o. m. säsongen 2026 och han kommer till IFK som bossman.

Johansson är uppväxt i Blomstermåla, i Mönsterås kommun, och det var där han tog sina första fotbollssteg, i lokala Blomstermåla IK. I tonåren flyttade han till Oskarshamn AIK och där blev det faktiskt några matcher för A-laget i division 1 södra, det var år 2014.

En talangfull Johansson gick därefter till Kalmar FF där han både spelat för deras tipselitlag samt tillhört A-truppen. Det innebär således att Johansson har ett allsvenskt förflutet, säsongerna 2016 och 2017 blev det speltid i 22 matcher (nio starter) och han gjorde ett mål. 

I januari 2018 lånades han ut till Öster och året därpå värvades han av klubben. Det blev tre och ett halvt år i Växjö där Johansson var ordinarie. På dåvarande Myresjöhus Arena visade Johansson att han har väldigt känsliga fötter och att han dessutom kan erbjuda en stenhård press. Han utvecklades till en av Östers vassaste pjäser under sin sejour.

I augusti 2021 testade han lyckan utomlands, närmare bestämt nederländska VVV Venlo. I Venlo var han under två år och där var han en rotationsspelare som pendlade mellan startelva och bänk. Under åren på kontinenten så blev det tre baljor och åtta framspelningar.

Även Helsingborg försökte värva Johansson men valet föll alltså på Värnamo. På ett sätt kan det framstå som logiskt, IFK är ett lag som har potential att stabilisera sig i Allsvenskan medan Helsingborg är på nedflyttningsplats i Superettan. Det som dock talade mot Värnamo var konkurrenssituationen, det kan nämligen bli svårt att få speltid.

Johansson har begränsat med erfarenhet av Allsvenskan och i Holland så lirade han i andraligan. Dessutom har han varit klubblös sedan i juli vilket lär ha påverkat den fysiska formen. I IFK finns redan Oscar Johansson, Thern och Engvall som är högkvalitativa spelare som är svåra att flytta på. Inte heller Zeljkovic, Ademi och Bustos är några dåliga spelare, därmed kommer Calle behöva step it up.

 

Erik Larssonzaanel96@hotmail.se2023-08-11 21:54:42
Author

Fler artiklar om IFK Värnamo