Ängelholms FF-GAIS - Grönsvart seger efter vändning
Bragi Bergsson satte dit 1-2 till GAIS.

GAIS vände och vann mot Ängelholms FF under tisdagen när man vann med 1-3 på Ängelholms IP.

Ängelholms FF - GAIS 1-3 (1-0)
Målskyttar:
1-0 Vlado Zlojutro (32), 1-1 Sandeep Mankoo (61), 1-2 Bragi Bergsson (67), 1-3 Johan Lundgren (90+1)

Lundgren - Ayarna - Bergsson

Cadogan (Zhubi 60) - Ingelsten (Djurovic 86) - Tornblad (Krasniqi 74)

Ej använda avbytare: Berglöf (mv), Eriksson, Maraisane, Johansson

GAIS inkasserade äntligen en trepoängare och den tredje segern i Superettan 2015 för grönsvart del kom borta mot Ängelholms FF. Matchen var dock jämn till en början men med ett GAIS som förde spelet mer och hemmalaget hade svårt i sitt presspel stundtals, vilket gjorde att grönsvart kunde rulla mer boll.
Dock så var det inte några chanser att rapportera om under de första 30 minuterna av matchen. Det var mest halvchanser som inte ledde till någon större fara och det kändes som att det var två lag som tillhörde den nedre regionen av tabellen emellanåt. I alla fall skärpan i den sista tredjedelen bekräftade det.
Efter 32 minuters spel skulle det dock rassla till bakom Tommi Vaiho. Efter en misslyckad nickrensning hamnade bollen hos Vlado Zlojutro som fintade och vände bort tre spelare och drog på en slags tåfjutt till avslut som letade sig in i mål. 1-0 och ännu ett underläge för GAIS del den här säsongen. Resultatet stod sig till halvtid.

I den andra halvleken såg det fortfarande jobbigt ut i den sista tredjedelen för GAIS och känslan att man skulle vända det här var inte alls på topp. Men i den här matchen skulle GAIS bevisa motsatsen. Precis när P-O Ljung gör ett byte, där Petrit Zhubi entrar planen istället för en blek Kieron Cadogan, så gör Malkolm Moënza en perfekt slagen frispark från höger som Sandeep Mankoo fint nickar in i mål. 1-1 och nu var man med i matchen igen!
Bara fem minuter senare skulle GAIS vända på steken. Johan Lundgren hittade fint in till en fristående Bragi Bergsson som drog på ett skott som gick in i mål. 1-2 och nu var självförtroendet starkt bland de grönsvarta spelarna.
Ängelholm fick till en press på slutet och hade en jättechans efter en hörna när Sebastian Carlsén drog på ett dunderskott som tog i stolpen. Riktigt nära där. Istället skulle GAIS punktera matchen i den första övertidsminuten av fyra. Hemmalagets målvakt Oscar Berglund gick upp på en hörna (lite väl tidigt kanske) och på den efterföljande hörnan blev det en kontring. Johan Lundgren fick bollen och sprang mot det öppna målet och avslutade med ett skott från vänsterkanten som gick in i mål. 1-3 och en fin vändning från GAIS!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snabba efter matchen:

- Äntligen kan vi stoltsera med en seger. En bra vändning som, förhoppningsvis, kan ge ett bra självförtroende inför fortsättningen av säsongen. Det har inte varit mycket att glädja sig åt och nu kanske det kan komma en period där vi kan plocka poäng.

- Johan Lundgren gjorde en riktigt fin insats igår och följde verkligen upp insatsen mot AFC United senast på bästa sätt. Kan han ta dom viktiga löpningarna fortsättningsvis kommer det att vara ett betydligt starkare mittfält. Skönt att han fick göra två poäng i matchen också, det var han värd!

- Spelmässigt är det fortfarande mycket att jobba på. Den sista tredjedelen var fortfarande obefintlig stundtals och det är alldeles för omständigt i beslutsamheten. Det är ofta att man tänker en gång för mycket än att exempelvis ta ett avslut eller lägga en smart passning.

- Tung period för Kieron Cadogan nu som inte har hittat rätt den här säsongen. Petrit Zhubi fick entra planen och plötsligt blev det tre mål. Zhubi-effekten? Eller kan det bli Pule-effekten snart månne?