Lagbanner
GAIS-IFK Värnamo - Usel insats när grönsvart föll klart
Nej, nu går det inte alls bra...

GAIS-IFK Värnamo - Usel insats när grönsvart föll klart

GAIS föll klart mot Värnamo på Gamla Ullevi under tisdagen med 1-3.

GAIS - IFK Värnamo 1-3 (0-2)
Målskyttar:
0-1 Tobias Englund (1), 0-2 Sebasian Göransson (27), 0-3 Sebastian Göransson (71), 1-3 Wagsley Rodrigues de Sousa Filho (90)
Avslut: 10-16
Hörnor: 10-1
Frisparkar: 14-14
Offsides: 2-1
Gula kort: 2-2
Publik: 2 209 (Gamla Ullevi)
Domare: Jim Petersson


GAIS startelva

Vaiho

Ervik - Starke Hedlund - Svensson - Moënza

Lundgren (Wagsley 46) - Ayarna - Bergsson (Eriksson 46)

Cadogan - Ingelsten - Anell (Maraisane 26)

Ej använda avbytare: Berglöf (mv), Andersson, Mankoo, Chibsah


Efter ett uppehåll från skrivandet på Sektion Grönsvart så är undertecknad åter igång. Trots att man sett alla matcher så har varken tid eller framförallt engagemang funnits där under merparten av sommaren. Och inte blir det bättre av att laget stod för en fullkomligt usel insats under tisdagen.
Matchen dog redan efter några sekunders spel. Malkolm Moënza ska rensa bort en boll i backlinjen men rensar rakt på Tobias Englund, som smeker in bollen vid Vaihos högra kryss. Vackert mål, från ett otroligt piggt bortalag och 0-1.
Efter chockstarten slarvade GAIS så oerhört mycket i passningsspelet. Passningarna i uppspelsfasen var undermåliga och Sebastian Starke Hedlund och Calle Svensson hade kanske nog sina värsta A-lagsmatcher på väldigt, väldigt länge. Lägg därtill att mittfältet och ytterbackarna inte alls var med i matchen och det hela liknade mest en parodi på fotboll.

0-2 kom efter en felpass av Starke Hedlund. Det blev en kontring från mittplan för gästerna och mittbackarna ser inte vad de har bakom sig och Sebastian Göransson får en fin passning och lägger in säsongens första mål.
Joel Anell tvingades till ett byte och i halvtid gjorde även två byten, varav en debutant i brassen Wagsley. Men vad hjälpte det när Värnamo kontrade in 0-3 i den 71a minuten. Målskytt; Sebastian Göransson åter igen. Även detta kom efter en felpass på mittplan av Starke Hedlund.
Brassen Wagsley fick dock stöta in en reducering ett par minuter från slutet efter en hörna signerad Adam Eriksson. 1-3 och det enda glädjeämnet var att debutanten fick näta.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snabba efter matchen:

- Fruktansvärd start och en fruktansvärd match med GAIS-ögon sett. Lätt sammafattat...

- Många börjar skrika på avgång nu på både ledar- och sportchefssidan. Lite väl att ta i möjligtvis om man ska sansa sig en aning men faktum är att detta inte är acceptabelt. Att en tränare får en hel försäsong på sig och får bygga upp ett lag redan därifrån och fortfarande inte har lyckats att sätta dit ett 100-procentigt spel hittills är för mig ologiskt. Dock är det spelartruppen som är det största problemet. Att man, som så sent som för bara några dagar sedan, förfogade över hela 31 kontrakterade spelare är inte okej och det liknar mer ett Parma (läs: innan konkursen) i spelaromsättning där ingen har koll överhuvudtaget.

- Jag är dock inte förvånad över att situationen är som den är just nu. Spelsystemet tycker jag inte passar laget, i alla fall inte sett till de spelare som får starta. Patrik Ingelsten som ensam forward är för mig en gåta fortfarande, när han kunde ha fått kampera ihop med Joel Anell centralt i en variant på 4-4-2 eller haft en släpande forward bakom sig så att han slipper en massa nickdueller, där han får stångas med stora mittbackar jämt och ständigt. Klart att han tappar i kvalité då.

- Reuben Ayarna måste nog få en mittfältspartner bredvid sig till nästa match. Mittfältet är inte alls kompakt och det uppstår för mycket luckor mellan försvaret och mittfältet när Ayarna själv måste styra upp allting. Sätt ner Bragi Bergsson eller Adam Eriksson tillsammas med Ayarna och starta med Wagsley och Ingelsten tillsammans på topp mot Varbergs BoIS. Sen måste Kieron Cadogan höja sig i mängder. Detta håller inte.

- 14 av 19 matcher har vi släppt in första målet i matchen. Börjar bli något trött på det... Nej, nu får spelarna och P-O Ljung ta sig rejält i kragen på lördag och resten av säsongen. Annars kommer det att bli en plats bland de fyra sista - garanterat.

Simon Kostofski2015-08-12 18:45:07
Author

Fler artiklar om GAIS