Lagbanner
GAIS-truppen 2016 - GAIS värvar U21-landslagsmålvakt - och Vaiho förlänger?

GAIS-truppen 2016 - GAIS värvar U21-landslagsmålvakt - och Vaiho förlänger?

Här är rykten och klara övergångar för GAIS säsong 2016.

KLARA IN:


Jesper Johansson, målvakt - Mjällby AIF
16/1: GAIS har gjort årets åttonde värvning och det är den 21-årige målvakten Jesper Johansson, som närmast kommer från Mjällby AIF. Den 195 centimeter långe målvakten har tre U21-landskamper på kontot med Sverige och beskrivs som en väldigt mogen målvakt för sin ålder som också har en styrka i luftrummet.


Dan Keat, mittfältare - Falkenbergs FF
28-årig mittfältare som är en väldigt bollskicklig spelmotor centralt på mittfältet. Kommer senast från spel i Falkenbergs FF, som han räddade kvar i Allsvenskan efter kvalseger mot IK Sirius. Har representerat Nya Zeelands landslag och blir en väldigt viktig pjäs i GAIS 2016.

Steven Old, försvarare - Ljungskile SK
Mittbacken från Nya Zeeland kommer närmast från seriekonkurrenten Ljungskile och har gjort ett namn av sig i Superettan för att vara en mittback som inte lägger sig i första taget. En attitydspelare som blir viktig 2016.

James Sinclar, försvarare - Östersunds FK
Engelsmannen huserade senast i Norrland och hos Östersunds FK. Däremot blev det inte mycket till spel för den 28-årige, som endast fick göra tio framträdanden i ÖFK. Den Bolton-fostrade försvararen har även tidigare representerat Ljungskile.

Carl Nyström, försvarare - IK Sirius
25-årig mittback som senast representerade IK Sirius, som var väldigt nära att avancera till Allsvenskan. Han bar kaptensbindeln ifjol för laget men lämnar de blåsvarta för att dra på sig den finaste av tröjor i grönsvart. Spännande att följa hans utveckling.

Liam Lloyd Davis, mittfältare - Yeovil Town (England)
Kieron Cadogans kusin har valt att lämna England för spel i den svenska andradivisionen och med GAIS. Mångsidig vänsterspringare som startade karriären i Coventry City och som sedan representerat klubbar som Peterborough, Northampton och Oxford United. Kommer senast från spel i League One och Yeovil Town. Har inte spelat fotboll sedan senvåren 2015.

Luka Mijaljevic, anfallare - Utsiktens BK
24-årig forward som gjorde en bra säsong i Superettan med Utsikten 2015. Tidigare spelat i lokalkonkurrenten ÖIS, Landskrona, Ljungskile och gjorde också en vända i Kroatien med NK Istra 1961.

David Johannesson, anfallare - Varbergs BoIS
Den målfarlige anfallaren kommer närmast från Varbergs BoIS. Har även han huserat i Ljungskile och varit en jobbig spelare att möta de senaste säsongerna. En tillgång till anfallet, helt klart.


KLARA UT:


Reuben Ayarna, mittfältare - Klubblös
En mittfältsgigant under 2011 i Allsvenskan men, som resten av laget 2012 underpresterade. Kom tillbaka till GAIS sommaren 2014 och har varit en viktig kugge. Nu är eran i GAIS dock slut och det är bara att tacka och bocka för ghananens insatser i GAIS-tröjan. Reeeeuuben Ayaaaarna, sha la la la la la, Reeeeuuben Ayaaaaarna....

Richard Ekunde, försvarare - Klubblös
En av de bästa försvararna som representerat GAIS i modern tid. Gjorde några riktigt bra säsonger i GAIS och hade det inte varit för en kosrbandsskada 2008 så hade han troligen representerat större klubbar. Vi på Sektion Grönsvart tackar honom för allt han har gjort för GAIS och han är, och förblir, en ikon i GAIS-historien!

Linus Tornblad, anfallare - Klubblös
Anfallaren född 1993 kom fram som ett giftigt anfallsvapen i början. Dessvärre har skador och dålig form gjort att han har tappat lite av sina styrkor och GAIS har valt att inte gå vidare med anfallaren.

Yussif Chibsah, mittfältare - Ljungskile SK
Mittfältaren kom som ett stort namn under 2015 och man trodde att detta skulle bli något alldeles extra. Skador och ett osäkert GAIS gjorde att han inte kom igång förrän på slutet. Skrivit på för Ljungskile.

Patrik Ingelsten, anfallare - Klubblös
Kom som en kulturbärare för föreningen inför säsongen 2015 - men han användes inte alls på rätt sätt då han blev mer en target än en boxspelare. Lämnar GAIS och kommer troligen hamna i Halmstads BK, Varberg eller i Falkenberg.

Sandeep Mankoo, försvarare - Klubblös
Försvararen har fått lite knapert med speltid under 2015 och mest fått agera ersättare för någon skadad eller avstängd spelare i backlinjen. Får nu leta ny klubbadress.

Adam Eriksson, mittfältare - Klubblös
Duktig mittfältare som blev bortprioriterad ständigt under P-O Ljungs ledning. En spelare som kanske är något ojämn men väldigt kreativ på mittfältet. GAIS väljer dock bort honom nu och mittfältaren får söka sig till någon annan klubb.

Calle Svensson, försvarare - Klubblös
Försvararen som kom från Nyköpings BIS inför 2015 får nu lämna GAIS. Började bra men gjorde mindre bra insatser i grönsvart och det kan istället bli en återkomst till Nyköpings BIS.

David Björkeryd, försvarare - Klubblös
Skadebenägen under hela året och fick aldrig riktigt chansen att visa upp sig på riktigt pga skadorna. Lämnar nu GAIS i jakt på någon annan klubb.

Tahir Kocak, försvarare - Klubblös
Fick aldrig riktigt chansen att via upp sig på A-lagsnivå och får söka ny klubbadress.

Stefan Djurovic, försvarare - Klubblös
Fick inte chansen i GAIS A-lag och får lämna för att söka ny klubbadress.

Bryan Johansson, anfallare - Klubblös
Gjorde ett viktigt mål mot Degerfors i slutminuten i början på säsongen men efter det har det varit knapert med speltid. Lånades ut till Lidköping och får nu lämna GAIS i jakt på en ny klubb.

Kenneth Gustafsson, försvarare - GAIS Akademi
Lägger ner fotbollen och börjar istället att jobba i GAIS Akademi. En ikon som alltid kommer att vara ihågkommen. Kung Kenneth!!!


RYKTEN IN:


Oskar Wallén, anfallare - ÖIS
Senast huserade anfallaren i ÖIS men ska nu visa upp sig för grönsvart.

Simon Mårtensson, anfallare - Umeå
Gjorde 17 mål i Division 1 Norra för Umeå och ska provspela för GAIS.
16/1: GAIS avvaktar med Simon Mårtensson för tillfället. Ska ha gjort ett bra provspel och hans namn kan nog dyka upp snart igen.

Chris Cortez, anfallare - Orange County Blues (USA)
Har gjort 20 mål på 63 matcher för sin klubb, som spelar i den amerikanska tredjedivisionen. 193 cm lång anfallare.

August Gustafsson Lohaprasert, mittfältare - Army United (Thailand)
Tidigare representerat GAIS men valde tidigt att flytta till Thailand och prova vingarna där. Har två anbud från den thailändska högstaligan men har ändå valt att testa med GAIS.

Rawez Lawan, mittfältare - IFK Norrköping
Löst rykte om att GAIS skulle jaga den duktige mittfältaren, som vann SM-guld i höstas. Har även ett bra rykte i Danmark efter sina år där som bland annat dansk mästare så ryktet bör tas med en rejäl nypa salt.
16/1: Provspelade för Henke Larssons Helsingborgs IF men nobbades. Hugger GAIS på honom nu tro...?


RYKTEN UT:


Wagsley, anfallare - ?
16/1: Inget nytt om brassen, som visade väldigt bra kvalitéer under sin korta tid i GAIS. Är han kanske för dyr eller finns han inte med i Benjamin Westmans planer? Hade varit en spelare som bryter mönstret i den spännande truppen som byggs upp i skrivande stund.


Tommi Vaiho, målvakt - ?
Frågan är om målvakten får, eller kommer överens, om en förlängning med GAIS. Han har varit grönsvart trogen i tre säsonger och det kan vara så att han väljer en annan destination eller att parterna inte kommer överens. Har lite intresse utanför Sverige.
16/1: Berättar att han fortfarande är i förhandlingar med GAIS om ett nytt kontrakt. Frågan är dock hur det här kommer att bli. Kort sagt är parterna fortfarande inte överens och nu med en ny målvakt i Jesper Johansson kan Tommi Vaiho kanske vilja söka sig åt ett annat håll. Ingen av målvakterna i Jesper och Tommi kommer vara nöjda över en bänkplats 2016.

Magnus Berglöf, målvakt - ?
Inget har kommunicerats ut angående Berglöfs situation. Mycket duktig målvakt som är lite för bra för en plats på bänken. Bör vara högaktuell om Vaiho inte får förlängt.
16/1: Berglöf har varit med i Sveriges turnering mot Finland för kontraktslösa spelare, som äger rum en gång om året. Sverige höll nollan i turneringen och Berglöf stod i målet. 20-30 scouter var på plats i en turnering där även Reuben Ayarna deltog. Magnus säger att han inte stänger några dörrar för en fortsättning i GAIS men vi får se vart han hamnar.

Oliver Gustafsson, målvakt - ?
Den tredje målvakten som inte fått något kontrakt ännu. Likt Berglöfs situation har GAIS inte kommunicerat ut något.



Kontraktförlängningar:

Malkolm Moënza
Björn Andersson
Bragi Bergsson
Shkelqim Krasniqi




Spelartruppen 2016:



Målvakter:

Jesper Johansson (2018)

Försvarare:

Steven Old (2017)
Carl Nyström (2017)
James Sinclar (2017)
Malkolm Moënza (2016)
Björn Andersson (2016)
Danny Ervik (2016)

Mittfältare:

Dan Keat
Bragi Bergsson (2016)
Liam Lloyd Davis (2016)
Luther Singh (2016)
Alieu Bahaja (2016)
Kieron Cadogan (2016)
Johan Lundgren (2016)
Pule Maraisane (2016)

Anfallare:

David Johannesson (2017)
Luka Mijaljevic (2017)
Joel Anell (2016)
Shkelqim Krasniqi (2016)

Simon Kostofski2016-01-16 10:50:00
Author

Fler artiklar om GAIS