Lagbanner
GAIS värvar mittfältare
P-O Ljung får in en ny mittfältare.

GAIS värvar mittfältare

GAIS värvar den 21-årige mittfältaren Bragi Bergsson. Han kommer närmast från spel i den isländska högstaligan med IB Vestmannaeyja.

GAIS gör sitt tredje nyförvärv till den här säsongen. Bragi Bergsson har skrivit på ett kontrakt med GAIS under fredagen och kommer senast från spel i den isländska högstaligan med IBV.

- GAIS är en klubb med en både professionell och familjär känsla, jag har fått ett riktigt bra intryck från början, säger han till den offciella hemsidan.

Bragi, som har medborgarskap på Island och i Sverige, började sin karriär i Västra Frölunda och gick sedan till IFK Göteborg. Där fick han göra några framrädanden för deras U19-lag men han lämnade till säsongen 2013 för isländska IB Vestmannaeyja. I IBV fick han göra 29 ligamatcher och två ligamål. Han fick även göra åtta kvalmatcher till Europa League med klubben och där fick han göra två mål.

Bragi fick provspela med GAIS för tredje gången nu i år efter att ha varit skadad de två tidigare gångerna. Han spelade 60 minuter mot Ljungskile senast och imponerade på det centrala mittfältet tillsammans med Reuben Ayarna. Nu har 21-åringen belönats med ett kontrakt. Han beskriver sig bland annat som en spelare som är bekväm med bollen och har bra blick för spelet.

Sektion Grönsvart hälsar Bragi Bergsson välkommen till GAIS!!

Källa: GAIS officiella hemsida

Kommentar:

Imponerade mycket senast och visade att han är en spelare som lätt kan ta en startplats under året om han presterar lika bra framöver. Känns väldigt spännande och är bara 21 år ung så han har helt klart potential att utvecklas. Dessutom har han skaffat bra med erfarenhet efter sin sejour på Island, där han fick spela mycket.

Simon Kostofski2015-02-06 17:48:49
Author

Fler artiklar om GAIS