IFK Värnamo-GAIS - Tillbaka på ruta ett
Tung förlust för GAIS.

GAIS föll med 1-0 på Finnvedsvallen mot IFK Värnamo under måndagskvällen. Detta var lagets tredje förlust på sex matcher i serien.

Vaiho

Mankoo - B Andersson - Ekunde - Björkeryd (Svensson 18)

Cadogan - Chibsah - Bergsson - Tornblad (Guli 72)

Ingelsten - Johansson (Krasniqi 57)

Ej använda avbytare: Berglöf (mv), Eliasson, Moënza, Eriksson, Zhubi

Och nu är vi tillbaka på ruta ett. Efter en stark seger mot BP senast följdes detta upp med en svag insats borta mot IFK Värnamo på Finnvedsvallen under måndagskvällen.
GAIS var redan borta från start och hemmalaget tog kommandot direkt. Man visade prov på ett snabbt passningsspel och hittade många bra löpningar bakom backlinjen. Och hemmalaget skulle redan näta efter nio minuters spel. Efter en hörna från höger kunde den nickstarke anfallaren Pär Cederqvist nicka in 1-0 helt omarkerad vid den bortre stolpen. Markeringen på anfallaren var usel och det tog Cederqvist vara på, målskytt som han är.
IFK Värnamo hade bud på flera mål efter ledningen och det var tack vare storspel av Tommi Vaiho som de kunde avvärjas. Bland annat räddade han en nick från nära håll med en otrolig enhandsräddning. Backlinjen fick också panikrensa stora delar av matchen när hemmalaget fick göra som de ville i sin press.

I den 35:e matchminuten dömde domaren straff för hemmalaget efter att en GAIS-spelare rivit ner en motståndarspelare i straffområdet i samband med en hörna. Dzenis Kozica klev fram och tog straffen men Tommi Vaiho visade prov på ännu ett fint målvaktsspel och tog straffen. Starkt av målvakten, som visar hög Superettan-klass.
GAIS fick en period där man fick lite mer boll i den första halvleken efter att backlinjen och mittfältet äntligen börjat finna varandra. Dock så var det alldeles för plottrigt med bollen när man anföll och istället för en snabb passning framåt så tog man oftast en dribbling för mycket och laget verkar ha svårt för att tänka snabbt i passnings- och avslutningslägerna.

Hemmalaget började även den andra halvleken bra och skapade en del lägen. Man vann även många nickdueller på fasta situationer ytterligare, både i offensiven och defensiven, och det var svårt för GAIS att etablera ett anfallsspel efter den usla starten.
Bryan Johansson fick en bra chans efter cirka tio minuter spelade av den andra halvleken men kunde inte få in bollen i mål. Han byttes även ut strax efter chansen till förmån för Shkelqim Krasniqi. Senare fick även Linus Tornblad lämna planen och Simon Guli fick hoppa in och debutera i den grönsvarta A-lagströjan.
Spelet böljade lite fram och tillbaka och lagen hade några chanser var att sätta dit en boll men de hade svårt att få in något mål. GAIS fick lämna Värnamo med en förlust i bagaget.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snabba efter matchen:

- Nu är vi tillbaka på ruta ett igen. Tung förlust det här och det är den tredje på sex matcher. Är det ett okej facit? Tja, jag personligen har inte gått in med några större förväntningar den här säsongen men det känns som att den här truppen borde vara bättre balanserad än var den är - eller där kanske jag har fel? Tråkigt att vi kommer in i perioder under matchens gång där spelet verkligen inte är bra.

- Tommi Vaiho får göra en hel del räddningar, mycket tack vare att det defensiva spelet på bland annat fasta situationer inte var bra nog. Vi ska vara glada för att vi har en klassmålvakt i Vaiho.

- Mycket att finslipa på för P-O Ljung och hans spelare till nästa match mot svåra Sirius. Detta var ingen bra insats sammantaget och det gäller att få en bra träningsvecka nu för att sätta ett rätt, balanserat lag mot de blåsvarta.