Lagbanner
IK Frej-GAIS - Svag insats när GAIS inkasserade säsongens femte förlust
Nu är det åter tungt i GAIS-lägret.

IK Frej-GAIS - Svag insats när GAIS inkasserade säsongens femte förlust

GAIS föll mot IK Frej under söndagen och nu är grönsvart parkerade på en kvalplats för att stanna kvar efter en tredjedel spelad av säsongen.

IK Frej - GAIS 1-0 (0-0)
Målskyttar:
1-0 Christophe Lallet (62)
Avslut: 16-12
Hörnor: 6-8
Frisparkar: 8-10
Offsides: 2-4
Gula kort: 1-1
Publik: 1 377 (Vikingavallen)
Domare: Dragan Banjac


GAIS startelva

Vaiho

Mankoo - B Anderson (Eliasson 23) - Svensson - Moënza

Lundgren (Zhubi 74) - Ayarna - Bergsson

Cadogan - Ingelsten  - Tornblad (Maraisane 66)

Ej använda avbytare: Berglöf (mv), Djurovic, Eriksson, Krasniqi


Och så blev det säsongens femte förlust. Denna gången kom det mot nykomlingen IK Frej och det var den fjärde förlusten av sex matcher på bortaplan 2015. Man kan lugnt säga att detta inte håller alls.
Vi började matchen helt okej och skapade en del lägen. Men vi gjorde åter igen många felpass och många löpningar var inte rätt från våra forwards. Det blev en del kommunikationsmissar och det syntes att det var frustrerat många gånger. GAIS hade dock ett mål som blev bortdömt för offside när Kieron Cadogan var framme på en retur. Annars hade inte GAIS så många chanser att rapportera om. Bragi Bergsson hade något skott utifrån, Ingelsten likaå. Sedan hade man ett par inåtskruvade hörnor serverade av Malkolm Moënza som var lite farliga. Annars var det IK Frej med de hetaste chanserna. Man var nära två-tre gånger om när man hade fasta situationer och Tommi Vaiho fick rädda ett antal gånger. Sedan hade dom ett par skott strax över ribban som var riktigt farliga.
Björn Andersson fick lämna planen efter dryga 20 minuter pga en vad som inte höll för spel. Sandeep Mankoo fick ta en mittbacksplats istället och Emil Eliasson fick hoppa in och ta platsen till höger.

Den andra halvleken var rent ut sagt usel från GAIS sida. Jag kan faktiskt inte räkna upp en vettig målchans från GAIS sida. Däremot ska man ge beröm till hemmalaget som utnyttjade ett svagt bortalag och kom rätt i presspelet men också hade fina kombinationer. Det ledde också till ett ledningsmål. IK Frej hade bollen vid GAIS straffområde och Christophe Lallet fick bollen precis utanför straffområdet. Ett passivt försvar kunde se Lallet dra på ett fint skott som gick in till höger om Tommi Vaiho. 1-0 och det var uppförsbacke som så många gånger den här säsongen.
GAIS gjorde ett par byten när Pule Maraisane fick göra debut och Petrit Zhubi fick även han några minuter. Men det blev ingen större effekt när laget inte kunde höja sig och det blev en förlust på Vikingavallen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snabba efter matchen:

- Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Spelet mot Ängelholm var inte det bästa men där kom effektiviteten framför mål fram. Här mot IK Frej var det som bortblåst. Det spelar ingen roll om vi gör en bra period på 20-30 minuter under matcherna - för en match pågår i 90 minuter plus tillägg och laget som kollektiv är för dåliga helt enkelt för att prestera. Man har helt enkelt en för låg lägstanivå och en för låg högstanivå och dessa två behöver att höjas avsevärt när vi möter tuffa lag i Superettan.

- Vi har haft ledningen endast två gånger den här säsongen. Det var mot Degerfors, när Bryan Johansson gjorde mål i sista sekunden, och mot Brommapojkarna. I de åtta övriga matcherna har laget legat under. Det måste ske en förändring även på den fronten. Tålamodet från oss supportrar kan inte vara allt för långt, snart måste resultaten komma. Speciellt med den här truppen, som visserligen känns lite felbalanserad enligt mig men som borde ha en hög högstanivå sett till både rutin och kvalité. Den första tredjedelen av säsongen är inte godkänd tyvärr, det har varit alldeles för många onödiga poängtapp och nu blir det nog en jobbig säsongen med fokus på den nedre halvan.

- Nog borde väl Petrit Zhubi få chansen igen från start? Han är en av få spelare som kan bryta mönstret med sina passningar och sin individuella kvalité. Patrik Ingelsten behöver en sån spelare för att kunna komma till bättre avslutningslägen. Sen kanske det är dags att ta in ytterligare en spelare med en passningsfot av kvalité i Adam Eriksson. Bragi Bergsson har gjort det bra hittills men vi behöver både Adam och Bragi på planen känns det som om vi ska spela som vi gör. Adam är skicklig på att hålla i bollen och det behövs för att lugna ner spelet och bygga upp anfall istället för att tappa mycket boll och ständigt jaga den.

- Nästa match blir på söndag i ett bottenmöte med Mjällby. Vinner vi inte där blir det extremt jobbigt. P-O Ljung måste få igång offensiven i den matchen. Åtta mål på tio matcher är underkänt.

Simon Kostofski2015-05-24 15:52:12
Author

Fler artiklar om GAIS