Lagbanner
Inför: Degerfors-GAIS - Tufft bortamöte på Stora Valla
Dags för GAIS att ta sig i kragen mot Degerfors.

Inför: Degerfors-GAIS - Tufft bortamöte på Stora Valla

GAIS åker till Degerfors med ett stort bortafölje för att möta stadens lag Degerfors IF på Stora Valla. Två lag som inledde med förlust i premiären av Superettan.

Degerfors - GAIS

16:00

Stora Valla

Lördagen den 11 April



Premiären senast mot Varbergs BoIS
gav ett tecken på att GAIS fortfarande har en hel del att jobba på. Spelet sitter till viss del i det defensiva men det fattas mycket spelmässigt sett. Spelarna hittar inte varandra på bästa sätt riktigt och den individuella offensiva kvalitén är, än så länge, lite upp och ner. Laget försöker fortfarande att spela in sig i spelsystemet och vi GAIS-supportrar får helt enkelt ha tålamod med detta. Om vi nu orkar hålla tålamod uppe efter några år med misär på raken...
Andra halvleken var något bättre senast mot Varbergs BoIS men det såg väldigt förvirrande ut hos spelarna i uppspelsfaserna. Laget låg väldigt långt ifrån varandra och den enda chansen att kunna hitta en lagkamrat var genom en långboll från antingen en av mittbackarna eller från en av de defensiva mittfältarna. Det kändes från läktarhåll att det var otroligt mycket chansningar mer än klara idéer när man skulle föra spelet. Det får inte fortsätta så allt för länge i fortsättningen, då kan säsongen bli väldigt jobbig.

Hemmalaget Degerfors IF inledde även som med en förlust. Man åkte till Göteborg för att försöka att knipa poäng av nykomlingen Utsiktens BK - men det hela slutade med en tung förlust med 1-4. Det var ingen rolig afton för de rödvita kan vi lätt konstatera och tränaren Patrik Werner var inte helt glad efter det nederlaget.
Trots förlusten så är detta ett bra lag och man har flera spännande spelare i laget som kan göra livet tufft för oss under lördagen. Fuad Hyseni har bevisat tidigare att han kan göra mål och blir en spelare att hålla koll på. Boris Lumbana har erfarenhet från ÖSK i Allsvenskan, Peter Samuelsson är en jobbig forward att möta, Marcus Astvald är en mycket duktig mittfältare och Patrrik Anttonen är tuff att möta i backlinjen. Varningens finger för Andreas Holmberg, som kommer att göra sin 200:e match mot GAIS för den klassiska klubben.

Startelvan känns något oklar trots att några förändringar kan verka givna sett till premiärmatchen. Tommi Vaiho kommer att vakta målet och backlinjen lär vara intakt med Sandeep Mankoo till höger, Malkolm Moënza till vänster och mittbackarna Björn Andersson och Richard Ekunde centralt. På mittfältet lär Kieron Cadogan få chansen till höger och Reuben Ayarna kommer att agera innermittfältare tillsammans med Johan Lundgren. Adam Eriksson känns, i skrivande stund, som den spelaren som kommer att peta Bryan Johansson från vänstermittfältsplatsen. Framåt kommer vi att se Patrik Ingelsten som en släpande forward och framför honom står det mellan Shkelqim Krasniqi och Linus Tornblad.

Vaiho
Mankoo - B Andersson - Ekunde - Moënza
Cadogan - Ayarna - Lundgren - Eriksson
Ingelsten
Tornblad/Krasniqi

Saknas i GAIS:

Yussif Chibsah (skadad), Joel Anell (skadad), Pule Maraisane (ej spelklar), Bragi Bergsson (sjuk), David Björkeryd (skadad), Kenneth Gustafsson (skadad)


Det väntas bli ett bortafölje på cirka 4-500 GAIS-supportrar som kommer att stötta vårt grönsvarta lag, vilket är en riktigt bra siffra i säsongens första bortamatch i Superettan för GAIS. Dags för GAIS att försöka ta alla tre poängen från Stora Valla!

COYG!!!

Simon Kostofski2015-04-10 18:13:00
Author

Fler artiklar om GAIS