Lagbanner
Inför: GAIS - Landskrona

Inför: GAIS - Landskrona

Det första av skånelag som står på trerättersmenyn nästkommande omgångar, ett GAIS som vinner utan att imponera och äntligen en riktig hemmapremiär. 

Efter att ha förpassats till ladan (läs: Bravida) likt boskap, som så många gånger förr, är det nu dags för grönbete på GU. Och som vi alla har väntat. Stapelgate har gått varm på sociala medier sedan den grönsvarta manin nått nya höjder, ännu en gång. Frågan är om kontoret håller på infon då publiksiffrorna ej ser så värst bra ut trots allt. Oavsett så tycks de som tar sig dit bjudas på ett finfint väder. Prognosen säger 14 grader och förutsättningar är goda för fest. 

Motståndarkollen

Landskrona har efter två inledande förluster mot Sundsvall och Utsikten, tagit sin första trepoängare hemma mot Skövde senast. Efter att ha sett Landskrona slå BP i cupen trodde jag på förhand mer om BOIS. Men med en endast tre omgångar ung tabell att förhålla sig till samt BP’s tveksamma start i Allsvenskan, säger väl detta inte så värst mycket ändå. 

Matchen

Som bekant tillbaka på naturgräs. Ett underlag som motståndarna är insprungna i och som vi inte rört sedan IFK Malmö gjorde en guard of honor förra året. Frågan är hur det här kommer att påverka matchbilden. Det enkla svaret blir nog: KRIG!
Visst, grabbarna har gjort någon träning eller två på Hammarvallen. Men mattan, såväl där som på Ullevi, är inte någon golf green direkt.

För GAIS del gäller det att omvandla den förväntning och energi som kommer att finnas på läktarhåll – till rejält mycket vatten på kvarnen. Då vi ställs mot ett motstånd med en betydande majoritet födda på den här sidan millenieskiftet tror jag att vi har mycket att vinna på att sätta tonen direkt. MAL FÖR FAN! 

Med det sagt har vi förmodligen mindre skönlir att se fram emot på lördag. Men så länge vi tar jobbet är jag inte oroad över att vi kommer ta poäng. Frågan är bara hur många. 

Förväntad GAIS-elva (4-3-3)

Mergim - Agge, Frej, Beckman, Egzon - Lundgren, Åberg, Julle - Friday, Ahl Holmström, Mervan

Fidde och staben tycks ha satt sin elva. Frågan är bara om Norén tar sig in i den igen efter Frejs senaste prestation och mål på det? Ett andra frågetecken blir Friday. Jag väljer dock att tro på honom i en förväntad 11 då någon nämnde att han gör ett bra jobb i presspelet, vilket jag är beredd att hålla med om. Det kan dessutom få ännu bättre effekt på gräs. 

En sista fundering är om vi kommer att göra något åt formationen då vi förmodligen ställs mot ett annat tydligt 4-3-3 på lördag. Men som lekman vågar jag inte dra för stora växlar av det. Låt oss se. 

”Sjo tippar”

Min spåkula hjälpte mig pricka resultatet senast, Julle som målskytt och paniken i slutet men inte mycket mer. 

Låt mig ha rätt på det förstnämnda igen när jag säger;

Reslutat: 1-0 (0-0) – den skönaste av segrar
Målskytt: Mervan – sent och ur tomma intet
Händelse 1: GAIS TIFO bjuder på ett jävla mästerverk
Händelse 2: En övertänd Friday tar sitt tredje gula och missar HIF borta
Händelse 3: Landskrona tilldöms en straff men Mergim räddar
Publiksiffra: 4900 

Vi ses på Stallet – C’mon You GAIS!

2023-04-20 16:54:00

Fler artiklar om GAIS