Lagbanner
Inför: Helsingborg - GAIS

Inför: Helsingborg - GAIS

5-6 bussar, många på vägarna och en del på tågen. Supportrarna vallfärdar till Olympia när GAIS går mot serieledning.

Ett av tre Skånelag i följd är avverkat och vilken jäkla hemmapremiär det blev. En var så sänkt av både baksmälla och influensa dagarna efter så "Spelarbetyg" fick utebli.

Men nu är vi tillbaka och efter förrätten Landskorna är det nu dags för huvudrätt nere i Helsingborg.

Motståndarkollen

Superettans förhandsfavoriter Helsingborg har spelat fyra omgångar utan att göra ett enda mål. Efter lika få poäng som antalet baljor framåt (0-1, 0-1, 0-1, 0-1) verkar hemmasupportrarna ha fått fram sitt budskap trots att de inte kunde rimma på planen och granen. Lägg där till att även tränarstaben med ex GAISarna Lindström/Santos har fått gå.

Ikväll entrar istället Stuart Baxter Olympias sidlinje för att för första gången på 14 år leda det rödblåa laget. Lika många år har han varit borta från svensk fotboll, vilket gör det ganska svårt att förutspå hans tränarstatus inför ikväll. Om inte annat kan det väl knappast bli sämre än det tidigare varit och vi alla vet vilken injektion ett tränarbyte ofta kan ge, iallafall första omgången/omgångarna.

Matchen

I GAIS-led är Åberg och Jonas Lindberg åter hela och friska. Utanför truppen är istället Chika Chidi med en känning i baksida lår och Axel Henriksson som bekant varit borta en längre tid, dock tillbaka i "riktig träning" på GG. Gött är det!

Så till kvällens batalj.

Efter en, så passande, 1-0-seger mot kvällens motståndare i början av mars har Atleterna inte förlorat en enda match. HIF har istället bara vunnit den efterföljande träningsmatchen för att sedan förlora resterande fem matcher i följd utan att lyckas göra mål.

Men, ju längre tiden går – ju närmre är Helsingborg sitt första mål, sin första poäng och/eller sin första seger. Likaså GAIS, fast åt andra hållet. Jag ska villigt erkänna att jag är lagom nervös idag.

Om jag och många andra oroade oss över hur GAIS skulle se ut på naturgräs med tuvor och elände innan Landskrona hemma – måste den känslan vara som bortblåst efter senast. Lyckas vi sätta fart på bollen även på Olympias matta, som på TV har sett bättre ut än våran, kommer vi förmodligen att skapa tillräckligt många lägen för att fortsätta producera framåt.

Helsingborg har nämligen inte bara sett uddlösa ut framåt utan förlustsiffrorna har i vissa matcher varit i underkant.

Håller vi i vår tur tätt bakåt har vi därmed minst en poäng med oss hem. Matematikern har talat.

”Sjo tippar”

Reslutat: 0-1 (0-1) – tidigt ledningsmål och stängd butik 
Målskytt: Ahl Holmström – inläggsfrispark där Alexander når högst och nickar in matchens enda mål
Händelse 1: En omställning efter Helsingborgshörna som leder till friläge och rött kort på hemmaförsvarare
Händelse 2: Ett längre spelavbrott då hemmasupportrarna skämmer ut sig
Händelse 3: Helsingborg trycker på för en kvittering men är aldrig riktigt nära
Publiksiffra: 500 tillresta GAISare och resten danskar

Med detta sagt ser jag fram emot att stå på bortastå med ett jävla gött gäng igen. Fan vad jag hatälskar matcher som denna. COYG!

2023-05-02 14:54:00

Fler artiklar om GAIS