Lagbanner
Westman tar över och GAIS värvar nytt
Benjamin Westman är GAIS nya tränare.

Westman tar över och GAIS värvar nytt

GAIS sätter en trupp inför säsongen 2016. Efter värvningarna av Utsiktens Luka Mijaljevic och Ljungskiles Steven Old har nu även tränaren valts ut - och det blir GAIS U21-tränaren Benjamin Westman och Jesper Ljung som får fortsatt förtroende.

Benjamin Westman tar över som huvudtränare för GAIS och Jesper Ljung får fortsatt förtroende som assisterande tränare i GAIS. Ett beslut som ordförande Thomas Andersson beskriver som "gaisigt", vilket är ett klockrent ordval i det här sammanhanget. Trots intervjuer med andra tränare så var Benjamin Westman det bästa valet. Benjamin har visat med arbetet i GAIS Akademi att detta är en tränare med en stor potential att bli en riktigt bra A-lagstränare. Han har tidigare varit i USA och bland annat praktiserat hos Hasse Backe en gång i tiden. Han har även vunnit Gothia Cup 2011 med GAIS U17 i turneringens mest värdefulla elitklass.

- Vi ska självklart utveckla våra spelare och vårt sätt att spela fotboll. Men samtidigt handlar elitfotboll om att vinna matcher på vägen dit. Jag vill ha engagerade spelare, engagerade ledare och en klubb där ingen är likgiltig inför uppdraget. Det förtjänar våra supportrar och jag ska göra allt för att skapa den miljön, säger Benjamin Westman till den officiella hemsidan.

GAIS har också värvat två spelare under dagarna. Självklart hade Benjamin Westman och Jesper Ljung ett finger med i spelet i de två nyförvärven. Luka Mijaljevic, 24-årig forward, kommer närmast från spel i Utstiktens BK och Steven Old värvas från Ljungskile. Forwarden Luka Mijaljevic har tidigare huserat i bland annat ÖIS, Landskrona och Ljungskile innan han hamnade i Utsiktens BK. Han gjorde hela 13 mål för klubben i Superettan, trots degradering så vi pratar om en målfarlig anfallare.
Mittbacken Steven Old kommer närmast från ligakonkurrenten Ljungskile SK. Den 29-årige nyzeeländaren har tidigare representerat klubbar i Skottland, Australien, England och i Kina. Han har varit en av de jobbigare försvararna att möta i Superettan de senaste åren så att den här värvningen är en väldigt spännande sådan. Båda spelarnas kontrakt sträcker sig över 2017.

Vi hälsar Steven och Luka välkommna till den finaste av föreningar och gratulerar även Benjamin till jobbet som huvudansvarig för GAIS!!

Simon Kostofski2015-11-13 18:43:53
Author

Fler artiklar om GAIS