Himmelrikets Fotbollsgala 2013: Årets mittfältare

Himmelrikets Fotbollsgala 2013: Årets mittfältare

Vi rullar vidare i Fotbollsgalan och hittar årets mittfältare.

Årets mittfältare: Jiloan Hamad

Motivering: I år tog Jille det sista steget och blev en nyckelspelare även i de matcher han inte plockar poäng. Vår store dirigent på mittfältet som låg bakom det mesta i offensiv väg. Har dessutom utvecklat det defensiva och stoppar upp en hel del av motståndarnas anfall. Nu väntar Europa, och nog känns det som att Jille är redo. Tveklöst en av seriens bästa spelare under 2013.

Så föll rösterna:
Jiloan Hamad: 76%
Markus Halsti: 22%
Simon Thern:2%


I år har vi valt låta fem MFF-supportrar ställa frågor till redaktionen om vinnarna. Den här gången är det Ted Svensson som ställs mot väggen.

Glade Gunder: Jiloan Hamad. Vår kapten! Vår mittfältsdirigent! Allvarligt talat - Visst kommer han erövra världen nu!?
Som realist får jag nog be dig att ta det lilla lugna, Gunder. Jiloan kan säkert växa ut till en bofast landslagsman och en kompetent spelare i Bundesliga, men där är vi inte än. Han behöver utveckla sin explosivitet framför allt. Emellanåt tenderar han att bli lite lättläst. Med det sagt - jag kommer att sakna vår kapten otroligt mycket. Hans bolltrygghet, ledaregenskaper och kämpaglöd blir svår att ersätta.

Argsinte Arvid: Jille? Pfffsss.. Han sviker oss. Lämnar som Bosman. Han är inte välkommen tillbaka! Visst håller du med mig Ted! Visst! Visst? Visst! 
Kamma dig, Arvid! Jille har redan förlängt sitt kontrakt en gång. Dessutom kunde MFF ha fått betalt för honom i somras, men då blev han övertalad att stanna. Han behövde dock inte stanna. Ingen tvingade honom. Ändå stod han där med Lennart i högsta hugg när säsongen var över. Som en dubbel mästare.

Pessimistiske Per: Jille var navet på mittfältet. Spelaren som alltid dyrkade upp motståndarnas försvar. Hur ska vi kunna klara oss utan honom. Nej. Det går inte. Vi åker ur nästa år.. Division 2-derby mot IFK Malmö om några år. Jag ser ingen annan utväg.
För bövelen, Per. Är du varm i pannan? Vi har Guillermo Molins. DVBD.

Analyserande August: Nog är Jille redo för Europa. Tycker du att Bundesliga är rätt för honom? Motivera!
Ja, det känns som ett klockrent val. Standarddestinationen för svenskar, Eredivisie, har tappat en del kvalité genom åren. Det finns risk att man stannar där för länge och inte klarar av att ta nästa steg. Se bara på Toiboi. I Serie A värvar man och lånar ut spelare på löpande band. Lex Ålen. För riskabelt med andra ord. Det ryktades även om intresse från Premier League. Där hade Jiloan fått det tufft som den eleganten han faktiskt är. Tempot är absurt. Det fysiska spelet är brutalt. Ett mittenlag i Bundesliga känns därför optimalt. Det är något av en hybridliga. Den har lite av varje - finlirare, galningar och högt tempo. En annan sak som man kanske lätt glömmer bort är att Hamad blev tilldelad nummer 11 i Hoffenheim. De verkar tro på honom. So do I!

Filosofiske Filip: Jille har alltid känts som en lite smurf. Vilken smurf är Jille? Motivera!
Fixarsmurfen. Jille är en klok rackare som även finns där för sina lagkamrater när de behöver hjälp. Lagets allt i allo.



-----------------
Fotnot: Himmelrikets läsare har röstat fram årets vinnare från tre utvalda nomineringar i varje kategori.

-----------------
Tidigare vinnare av Årets mittfältare:
2010: Wilton
2011: Jiloan Hamad
2012: Jiloan Hamad

-----------------
Senare under dagen kommer en längre intervju med Jiloan Hamad.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2013-11-26 13:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?