Notiser från mars

Notiser från mars

Den senaste månaden summeras

Efter ett långt vinteruppehåll så är snart Allsvenskan tillbaka och pliktskyldigt presenteras ett inlägg om den senaste månadens notiser.

På transfermarknaden har tre saker skett och det första är att Simon Thern anslutit till Värnamo vilket beskrivits i en tidigare artikel. Det andra är att Victor Andersson lämnar truppen. Andersson tillhörde Värnamo under ett år men fick ingen speltid och väljer därför att bryta kontraktet. Det tredje är vänsterbacken Felix Wennergrund tar nya tag i Oskarshamn AIK efter att ha fått lite speltid hos Värnamo.

En annan nyhet som kan relateras till Värnamo är att Francis de Vries hittat en ny klubb. Den förre IFK-spelaren kommer att spela för Eastern Suburbs i den nyazeeländska förstaligan.

Månaden inleddes med ett veckolångt träningsläger i spanska Alicante. I värmen spelades också en träningsmatch vilket var mot isländska Stjärnan FC som till vardags huserar i den isländska förstaligan. Värnamo vann med 3-1 efter mål från Dickman, Zeljkovic och Vilar.

Utöver den matchen så har också ytterligare tre träningsmatcher spelats. Den första var hemma mot Varberg vilket var försäsongens sämsta insats. Värnamo förlorade nämligen med 2-1, vårt mål var en frispark från Winsth. Värnamo kändes väldigt trötta under matchen och var oftast steget efter i duellerna under matchens gång. En förklaring bakom förlusten var dock att Eriksson, Johansson och Zeljkovic saknades vilket märktes.

Därefter väntade en bortamatch mot Halmstad som slutade 1-1 efter två hörnmål, ett från Eriksson och ett från den förre Blackburn-spelaren Marcus Olsson. Värnamo var spelmässigt bättre under matchen och skapade fler chanser men lyckades alltså inte dra det längre strået.

Den sista matchen var borta mot Skövde AIK som till vardags spelar i Superettan. Det var en match där Värnamo dominerade på båda sidor av planen och det syntes att det skiljde en division mellan klubbarna. Målen gjordes av Zeljkovic och Bustos.


 

Erik Larssonzaanel96@hotmail.se2023-03-31 20:25:00
Author

Fler artiklar om IFK Värnamo