Värnamo lånar in mittfältare från Malmö FF!

Värnamo lånar in mittfältare från Malmö FF!

Edvardsson ansluter till Finnvedsvallen.

David Edvardsson lånas ut till IFK Värnamo och kommer stanna i Småland året ut. Han är 20 år gammal och spelar som central mittfältare. Han kommer närmast från Malmö FF men är inte ursprungligen ifrån Malmö utan hans moderklubb är Grebbestads IF från västkusten.

Edvardsson är därmed en ung spelare och han har ännu inte gjort något större avtryck som seniorspelare. Spelaren var dock ordinarie som 16-åring för Grebbestads IF i division 1 under våren 2018 och köptes därefter av Malmö. I Malmö har det enbart varit tävlingsfotboll i ungdomsleden och han har ännu inte spelat med A-laget.

Under hösten 2021 var Edvardsson utlånad till Jammerburgt i den danska andraligan. Mittfältaren var ordinarie under den hösten men återvände till Malmö efter nyår.

Edvardsson har spelat tävlingsmatcher för både det svenska U17- och U21-landslaget. För det sistnämnda landslaget har det dock endast blivit två inhopp och Edvardsson är därmed ingen given del. Han kan dock fortfarande representera U21 och kanske blir det fler matcher framöver.

Det ska bli intressant att se hur det går för Edvardsson hos Värnamo. Rimligen borde det vara i spelarens och i Malmös intresse att han får speltid i A-laget och inte enbart ägnar sig åt ungdomsfotboll. I så fall kunde han likväl stannat i Malmö.

”David är en bollskicklig mittfältare som vi tror kommer att passa väl in i vår grupp såväl som i vårt sätt att spela fotboll. Jag är spänd på att se vad han kan uträtta tillsammans med våra grabbar här under höstsäsongen” Sportchefen Enes Ahmetovic

”Det ska bli väldigt roligt att komma till Värnamo och detta spännande projekt. Jag ser fram emot att få kliva ut på Finnvedsvallen” - David Edvardsson.


 

Erik Larssonzaanel96@hotmail.se2022-08-04 16:49:28
Author

Fler artiklar om IFK Värnamo