Lagbanner
Dickman säljs till Trelleborg FF!

Dickman säljs till Trelleborg FF!

Jesper Dickman kommer att spela i Superettan framöver.

Sommarens transferfönster öppnades nyligen och IFK Värnamo har redan hunnit med en överenskommelse. Det handlar om yttern Jesper Dickman som flyttar till Trelleborg FF i Superettan.

Dickman är fostrad i Åkarps IF och har spelat juniorfotboll för både Malmö FF samt det danska topplaget FC Nordsjælland. Spelaren kom till Värnamo i januari 2022 och målet var att utvecklas och bli en seniorspelare ”på riktigt”. Än så länge är det dock inget han lyckats med, speltiden i A-laget blev nämligen minimal.

Under 2022 blev det ett allsvenskt inhopp i den 88:e minuten samt två cupmatcher mot GAIS. Detta år har han spelat en kvart i Allsvenskan fördelat på tre olika matcher.

Det är förvisso hög konkurrens på de offensiva platserna men Dickman lär nog känna viss besvikelse över 2023 års första halva. Han spelade nämligen bra under försäsongen där både mål och assist producerades. Under våren har det dessutom varit flera matcher där Värnamo jagat mål och där offensiven varit trögrörlig samtidigt som Dickman suttit bänkad. Det verkar inte riktigt som om Hellberg litar på hans förmåga.

Dickman är en snabb tekniker som trivs på den sista tredjedelen. Han har visat att han är en ganska ”direkt” spelare som ofta försöker slå avgörande passningar och på så sätt överraska motståndarna.

I skrivande stund är Trelleborg FF nia i andraligan. Vid första anblicken kan det framstå som om klubben befinner sig på en lugn mittenplacering men Superettan är ett getingbo. Neråt är det bara två poäng till negativt kval och uppåt har laget sju poäng till positivt playoff. 
 

Erik Larssonzaanel96@hotmail.se2023-07-08 13:13:00
Author

Fler artiklar om IFK Värnamo