Lagbanner
Simon Thern återvänder till Värnamo!

Simon Thern återvänder till Värnamo!

Simon Thern är klar för Värnamo

Med några dagar kvar till allsvensk premiär så gör Värnamo ännu en värvning,: Simon Thern ansluter nämligen till Finnvedsvallen. Thern är skolad i IFK och har också spelat A-lagsfotboll för laget i division 1 vilket var över 10 år sedan.

30-åringen har haft en karriär som bestått av både fram- och motgångar. Det har förvisso blivit tre allsvenska guld och ett cupguld för spelaren som betraktades som en stortalang när han var runt 20-sträcket. Thern har dock haft en del fysiska och psykiska bekymmer samt haft svårt att hävda sig utomlands.

Under försäsongen har Thern fått lite speltid och troligen hade han varit en bänknötare under våren i och med att blåvitt värvat Elias Hagen. I presskonferensen som hölls för att göra övergången officiell så säger Thern att Värnamo har potential att bygga något på både kort och lång sikt som en förklaring bakom varför han återvänder ”hem”. Noterbart är att Thern tidigare har jobbat med Kim Hellberg och faktum är att Simon är en orsak bakom varför Hellberg kom till Värnamo från första början. Det var nämligen Simon som rekommenderade Hellberg för pappa Jonas.

Thern är central mittfältare och har fina passningsfötter samt är en bra bollbehandlare. Han har en lång allsvensk erfarenhet och kommer bidra med ännu mer bredd på mittfältet.

Erik Larssonzaanel96@hotmail.se2023-03-28 23:15:10
Author

Fler artiklar om IFK Värnamo