Bofors visade vinstsiffror trots allt

Bofors visade vinstsiffror trots allt

Tackvare den hårt kritiserade försäljningen av Jens Olsson under brinnande seriespel och andra extraintäkter, summeras den sportsligt tunga säsongen med plussiffror i bokföringen. Mats Boquist omvaldes dessutom till ordförande.

Skaran av klagande supportrar, däribland undertecknad, reagerade vilt på det faktum att styrelsen i BIK, med Mats Boquist i täten, sålde Jens Olsson till seriekollegan Södertälje precis innan transferfönstret stängde sista januari. Med lite distans svalnade de flestas klagorop och med facit i hand agerade styrelsen – som så många gånger förr – för klubbens bästa.

Nu när bokslutet för verksamhetsåret är klart visar klubben trots den svaga inledningen på säsongen, med publiktappet som följd, ett överskott. Drygt 200.000 kronor landar vinsten på och beskrivs av ordförande Boquist som en effekt av bland annat försäljningen av Jens men också av extraintäkter från sponsorer.

Därmed är elitlicensen för spel i allsvenskan säkrad. Klubbens totala överskott läggs därmed ihop med tidigare års bankkapital som framtida buffert.

Mats Boquist omvaldes som ordförande och flankeras i styrelsen av Christer Lundberg, Torbjörn Ericsson, Bengt Gustavsson, Per Glimåker och Anders Johansson.

Joacim Book2007-06-21 21:36:00
Author

Fler artiklar om BIK Karlskoga

Djupanalys: Så kan ett BIK-lag med ambitionen att gå upp i SHL se ut
Misslyckade värvningar är orsaken till förfallet