Bobcatsbloggen: Allettan södra

Bobcatsbloggen: Allettan södra

Bengt Olsson bloggar om Hockeyallsvenskan och livet runt omkring hockeyrinkarna i Sverige och världen. Sökaren är mestadels riktad mot Värmländska Bofors och alltid med fokus på klubbkänslan och härligheten hos Karlskogas hockeystoltheter.

Som förväntat hade Mariestad inget att hämta borta mot Skövde, men oväntat stora siffror; 7-2 till Skövde i en match med hela 110 utvisningsminuter. Värt att notera att Ronny Johansson fortsätter leverera. Ett mål och en assist, och han har varit inblandad i 6 av de 9 mål jumbon Mariestad mäktat med så här långt. Hästen överraskade lite på mig när man slog Nybro borta. I övrigt programenliga hemmasegrar för Tingsryd och Pantern. 

Inget nytt om förvärv till Bofors, men jag tror inte man gett upp Ronny även om det inte känns som en helt närliggande lösning. Mariestads dåliga spel lär inte göra det svårare att få Ronny att nappa i alla fall.

 Läste också att Marius Holtet är missnöjd med sin situation i FBK där han får väldigt lite istid. Skulle vara en kanonlösning att få Holtet till Bofors, men jag är tveksam om inte FBK vill ha kvar honom som en slutspelsjoker, där hans tuffa spel kan komma till sin rätt.  Men det är klart att Färjestad börjar få ett stort överskott på forwards nu med Bartecko, Axelsson och Magic Mike på ehmgång också. Frågan är som sagt vilka som får gå? Robin Sterner som är väldigt ung och orutinerad, men å andra sidan en måltjuv? Holtet som jobbar och sliter de få minuter han får spela men som inte producerar något alls framåt? Eller någon annan? Och hamnar de i Bofors, eller vill vi ha en spelare som är kvar även över nästa säsong?

Vi får se vad som händer kommande vecka.

Bengt Olsson2010-01-24 19:28:00
Author

Fler artiklar om BIK Karlskoga

Djupanalys: Så kan ett BIK-lag med ambitionen att gå upp i SHL se ut
Misslyckade värvningar är orsaken till förfallet