Rafflande match och rättvis förlängningsseger till HV
Martin Thörnberg avgjorde i förlängningen.

Martin Thörnberg avgjorde i förlängningen i SM-final nr 5. Efter att ha legat under med 3-0 kom HV71 tillbaka och lyckades till slut vinna med 5-4.

HV71 lyckades vända och vinna den viktiga femte SM-finalen mot Djurgården, men det satt långt inne. HV71 låg under med hela 3-0 när nästan halva matchen var spelad. Detta trots ett massivt övertag vad gäller antal skott på mål. Men HV71 gjorde en fantastisk upphämtning under andra halvan av andra perioden. Så inför sista perioden var ställningen 3-3.

HV71 hade det mesta av spelet även i den trejde perioden, men trots det så kunde Djurgården åter en gång ta ledningen och gå fram till 4-3 genom Andreas Holmqvist. Då såg det mörkt ut för Jönköpingslaget, men när samme Holmqvist mot slutet av tredje perioden blev utvisad så kunde Oscar Sundh kvittera med ca 3 minuter kvar. Därigenom blev det förlänging för fjärde matchen i rad i denna fantastiska SM-finalserie, där varje match är så rafflande och spännande.

Förlängingen kom denna gång att inte hålla på så länge innan Martin Thörnberg kunde avgöra till hemmalagets fördel och ge HV71 chansen att kunna bli Svenska Mästare på lördag. Men inget är givet i detta drama, men visst längtar man redan till lördag eftermiddag.